Over Onder invloed! Influencer marketing

Onder invloed! Influencer marketing

Onder invloed! Influencer marketing

Sinds jaar en dag betalen we bekende en onbekende types om een commerciële boodschap te verkondigen. Tegenwoordig heet dat fenomeen ‘influencer marketing’. Contentmakers met een eigen publiek die doelbewust worden ingezet om hun volgers positief te beïnvloeden. Oude wijn in nieuwe zakken, maar dan wel met enkele scherpe randjes. Op maandag 27 november 2017 verkennen we die bij de UCK met twee specialisten.

Transparantie is bijvoorbeeld zo’n randje dat we aftasten. De groep influencers bestaat niet alleen uit vloggers (via YouTube), maar bijvoorbeeld ook uit voetballers en artiesten die een enorme schare volgers op Instagram hebben. Vooral door socialmediakanalen is het potentiële bereik van influencers groter dan ooit en is de mate waarop ze invloed kunnen uitoefenen veranderd. Daar kleven interessante ethische aspecten aan en soms ook juridische. Verschillende voorbeelden passeren de revue.

Sprekers
Laurence Janssen werkt bij RTL aan de ontwikkeling van crossmedia-strategieën waarbij influencers een belangrijke rol spelen. Hij geeft ons inzicht in hoe deze aanpak werkt en wanneer ook niet. Daarnaast is mediapsycholoog Misha Coster (Grey Matters) onze gast, hij adviseert klanten over de verandering en beïnvloeding van menselijk gedrag en plaatst de invloed van influencers voor ons in perspectief. Daarbij put hij uit wetenschappelijke onderbouwing en praktijkervaring.

Bijlagen
Presentatie Laurence Janssen
Presentatie Mischa Coster

Programma
19.30u   Ontvangst met koffie en thee
20.00u   Inleidingen en vakinhoudelijke discussie
21.30u   Napraten bij netwerkborrel
22.30u   Einde bijeenkomst

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij Regardz La Vie, Lange Viestraat 351, Utrecht.

Aanmelden
Deelname is mogelijk voor UCK-leden die zich vooraf voor deze bijeenkomst aanmelden via de aanmeld-button op deze pagina. (Meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt. No show en op het laatste moment afmelden - tenzij overmacht - stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd).

Introducés
Wil je als introducé deelnemen aan deze bijeenkomst, stuur dan een mailtje met jouw achtergrond èn motivatie naar info@communicatiekring.nl. Uiterlijk 4 dagen voor de bijeenkomst hoor je of er ruimte voor je is. UCK-leden hebben voorrang bij aanmelding. (Van geïnteresseerden die eerder als introducé bij ons te gast waren, verwachten we dat ze eerst UCK-lid worden en zich daarna aanmelden).

NB. Deze bijeenkomst is eerder georganiseerd door onze collega’s van Communicatieclub Bourgondië (CCB) waarmee wij regelmatig ideeën uitwisselen.

Deel deze bijeenkomst

Sluiten