Over All Inclusive? Communiceren in een diverse en snel veranderende samenleving

All Inclusive? Communiceren in een diverse en snel veranderende samenleving

Hoe kun je iedereen aanspreken met je communicatie, zonder mensen uit te sluiten? De UCK organiseert op 15 mei in samenwerking met het Kennisplatform Integratie & Samenleving een bijeenkomst over inclusieve communicatie.

Iedereen maakt onderdeel uit van onze samenleving en draagt daaraan bij, ongeacht culturele achtergrond, seksuele identiteit of geloof. Hoe kun je op zo’n manier communiceren dat mensen níet worden buitengesloten en deel uitmaken van het communicatieproces? Dat heet inclusieve communicatie. Denk hierbij aan de effecten van de uitspraken van premier Rutte over de ‘normale’ Nederlander of de NS die sinds kort mensen aanspreekt met Beste Reizigers, in plaats van met Dames en Heren.

De gemeente Utrecht wil vanuit het programma Utrecht Zijn We Samen communiceren op een manier die recht doet aan de diversiteit in de stad. Naar aanleiding van die vraag is in het afgelopen half jaar onderzoek gedaan en zijn praktische handvatten ontwikkeld voor inclusieve communicatie.

Als deelnemer aan deze bijeenkomst ga je aan de slag met de handvatten voor inclusieve communicatie en geef je daar feedback op aan de makers. Zij verwerken de reacties in de definitieve versie van de toolkit, die in de zomer wordt gepresenteerd. We vragen aan jullie als deelnemer dan ook een actieve bijdrage!

Cemil Yilmaz (Msc) omschrijft zichzelf als een Arabisch Turkse Tukker. Sinds oktober 2016 is Cemil mede-partner van IZI Solutions. Hij zet zich als consultant, trainer en coach in voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken als onder andere diversiteit en inclusie, jeugdwerkloosheid, arbeidsmarktdiscriminatie en interreligieus en intercultureel samenleven.

Dr. Lineke van Hal is sinds mei 2017 als senior onderzoeker verbonden aan het Verwey-Jonker Instituut en het Kennisplatform Integratie & Samenleving. In haar onderzoek heeft Lineke aandacht voor perspectieven van cliënten, burgers en professionals, om zo vanuit dit meervoudig perspectief te leren van wat er in de praktijk gebeurt.

Het onderzoek en de toolkit Inclusieve Communicatie is een samenwerking van de gemeente Utrecht, adviesorgaan Saluti, Art.1 Midden Nederland, IZI Solutions, Hogeschool InHolland, en het Kennisplatform Integratie & Samenleving. 

Programma
19.00 - Inloop
19.30 - Start programma
19.35 - Inleiding Lineke van Hal en Cemil Yilmaz
20.00 - In groepjes uiteen voor bespreken diverse thema’s en geven feedback
21.00 - Plenaire afsluiting
21.30 - Borrel

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij Coffeemania by Boogh, Amerikalaan 199, Utrecht.

De locatie, Coffeemania by Boogh, is onderdeel van Krachtstation Kanaleneiland. Het kruispunt ligt open door de aanleg van de busbaan, dus reken iets extra tijd als je met de auto komt. Coffeemania By Boogh zit naast het ROC.

Aanmelden
Aanmelden kan op onze website. Deelname is mogelijk voor UCK-leden die zich vooraf voor deze bijeenkomst aanmelden via de aanmeld-button op deze pagina. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Deel deze bijeenkomst

Sluiten