Over Masterclass Waarderend onderzoeken (‘Appreciative inquiry’)

Masterclass Waarderend onderzoeken (‘Appreciative inquiry’)

Tijdens de masterclass op dinsdagavond 2 oktober 2018 laten we je graag kennismaken met ‘Waarderend onderzoeken’, ook wel ‘Appreciative Inquiry’ genoemd. Marieke van Bommel, communicatie specialist en ervaren in het werken met deze methode, geeft ons deze avond een introductie op waarderend onderzoeken. Wat is het, waar wordt het al voor gebruikt, hoe draagt het bij aan het communicatievak? En hoe kunnen wij het zelf inzetten in ons werk? 

Waarderend onderzoeken is een methode voor verandercommunicatie waarbij je zoveel mogelijk kennis, inzichten en talenten van deelnemers inzet om het gewenste succes te behalen. Je onderzoekt samen wat er nodig is om je organisatie of project goed te laten zijn of worden. Taalgebruik blijkt daarin een belangrijke sleutel. De aanpak kan breed worden ingezet en kan gaan over de samenwerking tussen afdelingen, werkdruk, projectmanagement, het werkklimaat, de loyaliteit van medewerkers, de manier waarop klanten of cliënten geholpen worden, etc.

Ben jij geïnteresseerd in deze aanpak die mensen in hun waarde laat en hen stimuleert om hun kwaliteiten verder te benutten? Meld je dan aan voor deze interessante bijeenkomst!

Programma masterclass 2 oktober 2018

18.30-19.00 inloop met soep en broodjes
19.00-19.15 introductie avond en spreker
19:15 – 20:00 introductie methode Waarderend onderzoeken (‘Appreciative inquiry’))
20.00 - 20.15 pauze
20:15 – 21:00 cases, taalgebruik en filosofie
21:00 – 21:30 hoe kun je Waarderend onderzoeken toepassen in je werk? 

Spreker

Marieke van Bommel is hoofd communicatie van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg/ Waalwijk en is voorzitter van de raad bestuur van Quiet, een community die mensen helpt armoede te verzachten door het bieden van zowel kansen als materiële ondersteuning. Ze heeft in 2015 de Appreciative Inquiry Facilitator training gevolgd in de Verenigde Staten. 

Locatie

Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats in vergadercentrum Regardz La Vie, Sint Jacobsstraat 61 in Utrecht.  Deze locatie is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer  en ligt op loopafstand van het centraal station van Utrecht. Kijk hier voor de routebeschrijving.

Aanmelden

Aanmelden kan op deze website. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés

Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan voor bij de aanmelding).

Graag tot ziens op 2 oktober!

Namens de programmacommissie,

Joost Spaapen en Marianne Kalkman.

 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten