Over Wanneer functioneer jij pas echt als strategisch communicatieadviseur?

Wanneer functioneer jij pas echt als strategisch communicatieadviseur?

Wat moet je kunnen om strategisch communicatieadviseur te zijn? Welke ervaring is essentieel? Welke positie moet je dan hebben en hoe vul je die rol in? Oud UCK-lid en doorgewinterde communicatieprofessional Karel Winkelaar schreef een sterk vernieuwde (inmiddels 3e) uitgave van het boek De Communicatieadviseur.
Op woensdagavond 10 oktober bespreekt Karel onder leiding van Koen van Tankeren met een panel van enkele ervaren communicatieprofessionals een aantal prikkelende thema’s uit zijn boek.

Met ruim 400 pagina's is Karel's boek een dankbaar naslagwerk voor ons communicatievak. Met zorgvuldige beschrijving van processen en hoe adviseurs daar wel of niet succesvol in functioneren. Zo opent Karel de inleiding voor zijn boek: “Communicatie is een hartstikke leuk, maar verrekte moeilijk vak. Erover adviseren is nog een graadje pittiger. Al helemaal als je als communicatieadviseur wilt acteren op een strategische positie in een organisatie. Dan zul je sterk moeten staan in beide delen van het samengestelde woord ‘communicatieadviseur’: als expert in het vakgebied van communicatie en als volwaardig vaardig adviseur. En dan zul je ook nog die twee expertises moeten weten te combineren in de huidige, steeds complexere context waarin de beheersbaarheid van communicatie steeds verder afneemt.”

Op woensdagavond 10 oktober is Karel te gast bij de UCK en bespreken we met hem en een panel van enkele ervaren communicatieprofessionals vier prikkelende thema’s uit zijn boek:
1. Het perspectief van de adviseur vs dat van de organisatie/opdrachtgever (met 10 frustraties aan beide kanten!)
2. De verschillende typen communicatieadviseurs en opdrachtgevers die je kunt onderscheiden
3. Uit welke facetten bestaat het werk van de communicatieadviseur?
4. Welke rol heb je als communicatieadviseur: generalist of expert?

We spreken op 10 oktober met Karel, de panelleden en met de deelenemers van deze bijeenkomst over de uitdagingen en dilemma’s van het adviseurschap. Een bijeenkomst die je als vakgenoot veel inspiratie zal geven, zeker als jij werkt als strategisch adviseur of graag daar naartoe wilt groeien.

Let op! We beginnen een half uurtje eerder dan gebruikelijk!

Programma
19.00 inloop met koffie en thee
19.30 inhoudelijke discussie
21.15 netwerkborrel ter afsluiting
22.00 einde

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij Seats2Meet, Moreelsepark 65, op CS Utrecht.

Aanmelden
Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor UCK-leden die vooraf zijn aangemeld. Meld je aan via onze site (eerst inloggen). Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor leden die een strategische communicatieadviesfunctie hebben of die ambiëren. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je ook aanwezig bent. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Deel deze bijeenkomst

Sluiten