Over Out of the box

Out of the box

De workshop ‘Out of the box’ op het Lustrumfeest in september viel zo goed in de smaak dat we hier mee verder gaan. Creatief denken is niet alleen voor muzikanten, kunstenaars of ontwerpers. Elke organisatie heeft dagelijks creativiteit nodig om succesvol te zijn. Wat betekent dat voor ons als communicatieprofessionals?

Hoe kom je aan creatieve ideeën? Hanneke, Larissa en Merel van het Utrechtse Blik Grafisch Ontwerp laten ons ervaren hoeveel ruimte je jezelf kunt geven… als je durft. In groepen gaan we praktisch aan de slag. Zo voel je hoe het werkt als je creativiteit naar je toe haalt.

Vervolgens komen we weer bij elkaar en ontmoeten we Arno Wilkens, coördinator creative industries en docent Communication & Multimedia design bij de Hogeschool Utrecht. Hij schetst de theorie achter creatief denken & communicatie. Hoe pak je dat nu wat meer systematisch aan? Dat kan met Design thinking. Arno laat ons een model voor design thinking zien en vertelt hoe dat in de praktijk wordt toegepast. Ook licht hij diverse creatieve technieken toe met behulp van praktijkvoorbeelden.

Wat kun je verder met creatief denken en communicatie? Pas jij al technieken toe? Wat zijn do’s en don’ts? Ter afsluiting voor de borrel gaan we daarover met Hanneke en Arno in gesprek.

Programma
19.30 uur: inloop
20.00 uur: start met workshop Out of the Box, door Hanneke Croonen en Larissa Sluis-Maxwell
20.45 uur: Arno Wilkens van de Hogeschool Utrecht schetst het grotere kader: design thinking en creatieve technieken.
21.15 uur: vragenkwartiertje
21.30: afsluiting en borrel

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats in het splinternieuwe markante HU gebouw aan de Heidelberglaan 15 in Utrecht. Daar is onder meer het Instituut voor Communicatie neergestreken. Parkeren is 's avonds gratis. 

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Deel deze bijeenkomst

Sluiten