Over Ethiek ben je zelf!

Ethiek ben je zelf!

Sjoemelsoftware in auto’s, beïnvloeden van onderzoeksrapporten, nepleerlingen op een school…Hoe is het mogelijk? denk je dan. En ook: daar was een communicatieprofessional bij, wat dacht die ervan, wat heeft die gedaan of gelaten? Dit zijn grote, bekende zaken, maar alle communicatieprofessionals komen op allerlei niveaus ethische dilemma’s tegen.

In deze bijeenkomst gaan we aan de slag met realistische cases. Ieder maakt zijn afwegingen en gaat op onderzoek naar zijn eigen waarden. En daarover we gaan met elkaar in gesprek. Nico de Leeuw en Jan Merton leiden deze avond. Ze zijn de auteurs van het boek Communicatie en Ethiek.

Beiden hebben een rijke loopbaan in de communicatie en komen daar volop ethische afwegingen tegen bij verschillende opdrachten en werkgevers. Zij zetten de situaties uit de praktijk uiteen en voeren de druk gestaag op. Want hoe zou jij je als communicatieprofessional opstellen in zo’n situatie? Tussen de cases door nemen Nico en Jan de ruimte om in te zoomen op de verschillende ethiekstromingen en hoe die uitpakken als je die toepast op de casus voorhanden.

Herken je dit?
• Heb je zelf werksituaties meegemaakt waar je worstelde met jouw eigen waarden, ethiek?
• Wil je helder krijgen wat jouw grondhouding is, waar jij op terug wilt vallen als je ethische afwegingen maakt?
• Wil je handvatten om juist op die momenten het gesprek aan te gaan?

Dan is dit de bijeenkomst voor jou! Geen mak gekeuvel, wel doorvragen. Want ethiek ben je zelf!

Programma

19.30 uur:inloop

20.00 uur: Welkom en vliegende start met cases, afgewisseld met discussie, kennis uit ethiekstromingen en hun praktische toepassing, handvatten voor aangaan van gesprek over ethiek, onder leiding van Nico de Leeuw en Jan Merton

21.30 - 22.00 uur Borrel en napraten met elkaar, Nico en Jan. En je kunt natuurlijk nog even een van de biechthokjes in duiken, want daarin voorziet onze prachtige locatie ook nog!


Locatie

We hebben de juiste plek voor bezinning gevonden, namelijk het nieuwe Stadsklooster (voormalige Antoniuskerk), Kanaalstraat 198, Utrecht, https://www.stadskloosterutrecht.nl/
Ca 15 minuten lopen vanaf Utrecht cs, via uitgang Jaarbeursplein. Betaald parkeren rondom de kerk, in de wijk.

Aanmelden

Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés

De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Deel deze bijeenkomst

Sluiten