“Na bezoek aan Seats2meet ga je rijker naar buiten”

Seats to meet.jpgmaandag 08 mei 2017

In oktober dit jaar is het 10 jaar geleden dat Ronald van den Hoff met zijn compagnon Marielle Sijgers Seats2Meet (S2M) in Utrecht startte. De medeoprichter vertelt trots over zijn S2M. Begonnen vanuit de Serendipity gedachte: een onverwachte, waardevolle ontmoeting.

De 10 jaar zijn voorbij gevlogen. Het platform is intussen uitgegroeid tot meer dan 100 locaties in Nederland. En zijn er locaties in het buitenland. Japan, Egypte, Amerika, China en zelfs Kazachstan. Allemaal hebben ze eigen S2M locaties.

Co-working
S2M begon op de eerste locatie in Utrecht in 2007 als vergader- en congrescentrum. Als bezoeker boekte je één van de tien vergaderzalen via internet. Een compleet nieuw concept. Ronald noemt zijn doelgroep bewust zp’er: zelfstandige professional. Bij S2M kon de zp’er op een eigen plek werken, mét internetverbinding. Een succes? Nou en of. Binnen drie maanden bood S2M dagelijks 400 zelfstandige werkplekken aan zp’ers. Ze hebben allemaal één ding gemeen: onderling kennis delen, co-working. Dat is waar het bij S2M om gaat. Het begin van S2M.

Sociaal kapitaal
“Bij S2M laat je zien wie je bent en welke kennis je te delen hebt. Het is een nieuwe manier van economische waarde creatie. We creëren een omgeving waar de economische waarde ontstaat voor de ZP’er” vertelt Ronald. De waarde zit ‘m in kennis delen. En dat zorgt voor bijzondere locaties over de hele wereld. Bedrijven, scholen en allerlei instellingen. Ze bieden allemaal ruimtes waar professionals elkaar ontmoeten. Met elkaar verbinden. En zelfs thuis met elkaar aan de keukentafel: S2M for locals.

Over vijf jaar?
Een groot Utrechts en intussen internationaal succes. En dat in tien jaar tijd. Ronald oogt bescheiden. Hoe ziet S2M er over vijf jaar uit? “Dan zijn we dé internationale datingsite met een mooie mix tussen werk en privé. Je ziet dat werk en privé steeds meer samengaan. En steeds meer in elkaar overlopen. Tegen die tijd is deze vorm niet meer weg te denken. Je ziet nu al co-living modules in Amerika, waar je werkt en woont op dezelfde plek. Met elkaar. En dus kennis met elkaar delen, elkaar aanvullen. Elke plek in de wereld kunnen we relevant maken. Zo zorgen we met elkaar voor een slimmere, betere en meer duurzame wereld. Ik kijk er erg naar uit”, glimlacht Ronald heel tevreden.

Tekst + foto: Elise van Ee

« Terug

Sluiten