Twee communicatieopleidingen Universiteit Utrecht niet op orde

donderdag 03 september 2015

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) wijst erop dat momenteel bij 71 hbo- en wo-opleidingen de kwaliteit tekort schiet volgens de normen van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Daaronder bevinden zich elf communicatieopleidingen, waaronder ook de Wo-bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen en de wo-masteropleiding Media Studies van Universiteit Utrecht.

De bewuste opleidingen hebben de kwaliteitstoets van de NVAO niet gehaald en daaraan moeten ze wettelijk gezien wel voldoen. Ze zitten daarom nu in een zogenaamd ‘hersteltraject’ waarbij ze twee jaar de tijd krijgen om de opleiding weer op het gewenste peil te krijgen. Waaraan het schort bij de UU-communicatieopleidingen wordt door de NVAO niet openbaar gemaakt.

Curatele
Naast de genoemde UU-opleidingen staan momenteel ook Master Mediastudies, Wo-master Mediastudies en Wo-bachelor Culturele informatiewetenschap (Universiteit van Amsterdam), Wo-master Mediastudies (Erasmus Universiteit Rotterdam), Wo-master European Public Affairs en Wo-master Mediastudies ( Universiteit Maastricht), Bachelor Communicatie (Haagse Hogeschool), Bachelor Commercieel Communicatiemanagement (Hogeschool Schoevers) en Bachelor Media en Entertainment Management (Stenden hogeschool) onder curatele van de NVAO.

De LSVb geeft aan dat zij het belangrijk vindt dat studenten een garantie krijgen voor de kwaliteit van hun opleiding en daarom extra scherp te zijn op de uitkomsten van toetsing door de NVAO.

« Terug

Sluiten