Over De Angstfabriek: angst als beproefde techniek om ons te beïnvloeden

De Angstfabriek: angst als beproefde techniek om ons te beïnvloeden

Dinsdagavond 14 mei 19.00 - 22.00 uur

We hebben met de UCK weer een bijzonder aanbod voor je, zowel gezien de inhoud als met een opmerkelijke locatie in de stad. Dit keer hebben we voor jou in de aanbieding: 'de Angstfabriek'. Een fictieve fabriek op het Berlijnplein in Leidsche Rijn waarin je op een theatrale manier wordt meegenomen in een wereld van alarmerende krantenkoppen en suggestieve nieuwsberichten. Die worden professioneel geproduceerd, getest en uitgerold. Daar ga jij als 'fabrieksarbeider' mee aan de slag.

In een wereld waarin wij ons in gedrag, beleid, keuzes vaak laten bepalen door angsten, is angst handelswaar geworden, zo stellen de initiatiefnemers van de Angstfabriek. Daarom kun je er (fictief) een angstcampagne op maat bestellen. In de fabriek worden technieken beproefd om ons bang te maken en producten ontwikkeld die op maatschappelijke angst inspelen. Daar ga jij als 'fabrieksarbeider' mee aan de slag en leer je angstcommunicatie herkennen.

De Angstfabriek is een gedachte-experiment. Acteurs nemen je daarin mee en wijzen je ook op hoe je weerstand kunt bieden tegen angst. Op dinsdagavond 14 mei aanstaande heeft de UCK de Angstfabriek afgehuurd. Er is plaats voor precies 30 deelnemers, die in vijf teams van zes, anderhalf uur lang het productieproces in de fabriek doorlopen. Daarna bespreken we gezamenlijk onze ervaringen in restaurant Venster, gelegen pal naast de fabriek op het Berlijnplein. Daar sluiten we ook af met een netwerkborrel. 

Programma
19.00u Inloop met koffie en thee bij restaurant Venster
19.30u Aan de slag in de Angstfabriek
21.00u Plenaire nabespreking ervaringen en impact op communicatievak
21.30u Netwerkborrel ter afsluiting
22.00u Einde  

Aanmelden
Meld je aan via de button rechtsboven op deze pagina. Omdat er ruimte is voor precies 30 deelnemers, verzoeken we je om alleen aan te melden als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn (en dus niet onnodig een plek blokkeert voor anderen). Aanmelding is alleen mogelijk voor UCK-leden en is persoonlijk. Je kunt geen vervanger in jouw plaats aanwijzen. No-show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Kosten voor deelname 
We brengen voor je deelname aan deze bijeenkomst een bijdrage van €10 in rekening. Annulering/teruggave is na 10 mei 2019 niet meer mogelijk. 

Afmelden
Tot vrijdag 10 mei 18.00 uur kun je je kosteloos afmelden via onze website. Wil je onverhoopt daarna je aanmelding nog annuleren? Mail dan zsm naar info@communicatiekring.nl.

Herhaling bijeenkomst
Als er 30 aanmeldingen zijn, wordt er automatisch een reservelijst actief. Bij voldoende belangstelling herhalen we deze bijeenkomst op 17 of 18 juni aanstaande. Degenen op de reservelijst komen hiervoor dan als eerste in aanmerking. 

Geen introducees
Deze UCK-bijeenkomst is niet toegankelijk voor introducees, alleen voor UCK-leden.

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij restaurant Venster en De Angstfabriek, Berlijnplein in Leidsche Rijn, 3541 CN Utrecht. Op vijf minuten lopen van station Leidsche Rijn. Er is naast het plein ook voldoende parkeergelegenheid.

Kom jij ook op 14 mei aanstaande in de fabriek werken?!

Deel deze bijeenkomst

Sluiten