Activiteiten

Agenda

 1. Op 29-09-21 in :

  Workshop fotograferen met je smartphone

  Zoek jij in de beeldbank vaak die ene foto, die juist net niet te vinden is? Maak je graag foto's voor een mooie bedrijfspresentatie? Of ben je op zoek naar een sterk beeld bij jouw nieuwsbericht op je website of sociale media? Hoe handig zou het zijn als jij die foto zelf met je smartphone kan maken? in twee workshops op 29 september en 13 oktober krijg je slimme tips over fotografie en apps. En met die tips maak je die foto straks gewoon zelf.

 2. Op 16-09-21 in :

  Workshop Geweldloze Communicatie

  We communiceren de hele dag via allerlei middelen, maar ook in gesprekken met directe collega’s of andere belangrijke stakeholders. We hebben daarmee allerlei bedoelingen, oordelen of wensen. Vaak spelen emoties die we niet altijd hardop uitspreken een rol. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in een verbindende gesprekstechniek waarmee je op zoek gaat naar onderliggende behoeften.

 3. Op 31-08-21:

  Werkbezoek nieuwe bibliotheek: de huiskamer van de stad

  Een kijkje in de keuken bij Bibliotheek Utrecht. Hoe de bibliotheek niet alleen verhuisde van de Oudegracht naar de Neude, maar zich ook ontwikkelde van een plek met een wat stoffig imago tot de huiskamer van de stad.

 4. Op 13-08-21 in :

  UCK Zomerborrel: elkaar ontmoeten op het terras

  We zijn heel blij dat we ook dit jaar een echte zomerborrel kunnen organiseren. Een heerlijke middag met alle ruimte voor een goed gesprek in een nagebouwd Romeins fort waar de Romeinen ruim 2000 jaar geleden hun meest noordelijke grens van hun imperium hadden. Wees welkom op de UCK Zomerborrel 2021, op vrijdag 13 augustus van 16.30 – 19.00 uur bij Castellum Café in Utrecht (Leidsche Rijn).

 5. Op 07-07-21:

  UCK live show 7/7: Met goed gedrag bouwen aan vertrouwen en reputatie

  Het verlies van vertrouwen in elkaar en allerlei organisaties speelt al geruime tijd een belangrijke rol in onze samenleving, wat we terugzien in groeiende onrust en polarisatie, en reputatieverlies voor organisaties. Aan communicatieprofessionals vaak de schone taak om te helpen het vertrouwen en daarmee de reputatie weer op te bouwen. Reden genoeg voor de Utrechtse Communicatiekring er aandacht aan te besteden in een live online talkshow op woensdag 7 juli aanstaande om 20.00 uur.

 6. Op 11-06-21:

  C-ommetje

  Het C-ommetje is een communicatie-ommetje om bij te praten en inspiratie te delen met je vakgenoten in de regio. Je kunt zelf kiezen of je wilt wandelen op vrijdagmiddag 11 juni in Oog in Al of op zaterdagochtend 12 juni in De Bilt.

 7. Op 17-05-21:

  UCK-workshop: De maakbare waarheid

  Over algoritmes, ethiek en mediawijsheid. Als communicatieprofessional, consument en wereldburger hebben we te maken met algoritmes.In deze masterclass neemt Kees Winkel, docent aan de Hogeschool Utrecht, je ons mee naar vraagstukken rondom algoritmes en ethiek en de maakbare waarheid. Wat is onze rol als communicatieprofessional rondom ethiek en algoritmes?

 8. Op 11-05-21:

  UCK online workshop: Magneetwoorden, zeg wat je wél wilt

  Géén afval achterlaten in het bos!’ Veel communicatie kun je zien als een gevalletje ‘Denk niet aan een roze olifant’: die benadrukt vooral wat je níet moet doen. De vraag is echter of je daarmee je doel bereikt. Volgens Jeanine Mies, tekstschrijver en trainer, kunnen we beter magneetwoorden gebruiken. Wat dat zijn en hoe ze hun werk doen, dat hoor en ervaar je tijdens de interactieve workshop (online) op dinsdag 11 mei.

Sluiten