Activiteiten

Agenda

 1. Op 01-09-23 in :

  Jubileumbijeenkomst Misleidende verleiding

  Meld je nu aan voor een early bird ticket!

  Op vrijdag 1 september ben je vanaf 15.30 uur tot 21:00 uur van harte welkom om samen met andere leden het lustrum van onze kring te vieren. Achter de schermen zijn we voor jou hard bezig om de 50e verjaardag van het UCK tot een onvergetelijk feest te maken. Deze jubileumbijeenkomst staat in het teken van ‘Misleidende Verleiding’. Mogen we jou gelijk verleiden om hierbij te zijn? De investering als early bird is 30 euro. Deze tickets zijn maar beperkt beschikbaar. Bemachtig jouw early bird ticket nu! Wij kijken uit naar je komst.

 2. Op 22-03-23 in :

  Social design voor de communicatiespecialist

  Eenzaamheid, schuldenproblematiek, overmatige consumptie, integratie van nieuwkomers, geweld tegen hulpverleners… als communicatieprofessional krijgen we steeds meer te maken met complexe problemen. Bij de oplossing worden steeds vaker social designers ingezet. Ontwerpers die de mensen om wie het gaat centraal stellen, die samen met hen in co-creatie op zoek gaan naar passende stappen en die niet zozeer top-down, niet bottum-up, maar inside-out denken. Wat kunnen wij van hen leren? En hoe past dit in het huidige denken over communicatie? Daarover vertellen we graag op woensdag 22 maart.

 3. Op 15-02-23 in :

  Kansen artificiële intelligentie (AI) en ChatGPT voor communicatieprofessionals

  ChatGPT. Er is bijna geen medium dat er recent niet over publiceert. Een stortvloed aan informatie en meningen. Een bedreiging of een kans? Het zorgt in elk geval voor veel onrust bij onder andere communicatieprofessionals. Hoog tijd om daarin enige orde te scheppen, inzicht te bieden en overzicht te geven. Daarom organiseren we bij de Utrechtse Communicatiekring op woensdag 15 februari aanstaande een actuele bijeenkomst over artificiële intelligentie en ChatGPT met specialisten Laurens Vreekamp en Sjoerd de Kreij.

 4. Op 31-01-23 in :

  Nieuwsmijders: wie zijn het en hoe kun je ze weer aanhaken?

  In onze democratie vinden we een geïnformeerd publiek een voorwaarde om mee te komen. Maar sommige mensen ‘doen niet meer mee’, ze zijn afgehaakt van de politieke en maatschappelijke mainstream. Wie zijn deze mensen? En wat kunnen wij als communicatieprofessionals doen om deze ‘nieuwsmijders’ weer te bereiken?

 5. Op 20-01-23 in :

  UCK Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

  Op 20 januari 2023 houden we weer onze traditionele UCK nieuwjaarsbijeenkomst. Je bent welkom in restaurant NODA in het voormalige postkantoor op het Neude. Je kunt je vanaf nu aanmelden.

 6. Op 14-12-22:

  Fotograferen met je smartphone

  Wegens succes herhaald: fotograferen met je smartphone! Op 14 december en 11 januari organiseren we voor de tweede keer de cursus waarin je in twee avonden alles uit je smartphone leert halen om hiermee professionele foto's te maken. Meld je nu aan! 

 7. Op 29-11-22 in :

  Employer branding in de huidige krappe arbeidsmarkt

  Nieuwe medewerkers werven was vlak voor de coronacrisis al een uitdaging, zeker voor vakgebieden als het onderwijs en de zorg. Hoe zorg je dat de juiste medewerkers voor jouw organisatie kiezen? Employer branding lijkt het toverwoord… Iedereen wil en moét er iets mee. Het is een hot topic! In deze UCK-bijeenkomst op dinsdag 29 november kom je er meer over te weten.

 8. Op 10-11-22 in :

  Communicatietrends 2022 - wat kunnen we ermee?

  Hoe staat het met de professionalisering en profilering van ons communicatievak? Welke trends beïnvloeden ons vak en de maatschappij? En hoe kunnen we deze trends toepassen in ons werk? Graag nodigen we je uit om op donderdagavond 10 november in gesprek te gaan met twee leden van het TrendTeam van beroepsorganisatie Logeion.

Sluiten