Activiteiten

Agenda

 1. Op 05-10-22 in :

  'Oog voor de omgeving' - Masterclass Strategische omgevingscommunicatie: van analyse naar strategie

  Veel maatschappelijke opgaven lopen spaak door weerstand vanuit de omgeving. In de masterclass Strategische omgevingscommunicatie op woensdagavond 5 oktober a.s. laten Monique Broekhoff (ONSwitch) en Camiel Masselink (TenneT) je zien hoe je het omgevingsproces goed voorbereid in kunt gaan.

 2. Op 29-09-22:

  Do 29/9: UCK Social Update - Metaverse en TikTok

  Zwerf je al rond in de nieuwe Metaverse-wereld? En is jouw organisatie al actief op TikTok? Na de UCK Social Update op 29 september aanstaande ben jij in ieder geval weer helemaal bijgepraat over de nieuwste digitale ontwikkelingen in ons vak. Meld je snel aan! 

 3. Op 01-09-22 in :

  Zomerborrel bij Brouwerij de Leckere

  De traditionele zomerborrel vindt dit jaar plaats op donderdag 1 september. We nodigen je van harte uit voor een rondleiding bij de Utrechtse brouwerij de Leckere met aansluitend een biertje en een hapje in het Werkspoorcafé de Leckere.

 4. Op 11-07-22 in :

  De invloed van intimidatie en dreiging op ons communicatievak

  Wij worden als communicatieprofessionals bij de uitoefening van ons werk steeds vaker geconfronteerd met intimidatie en dreiging. Omdat dit invloed heeft op de kwaliteit van ons werk, mogen we dit niet laten gebeuren. Hoog tijd om de vinger aan de pols te houden en te inventariseren welke zichtbare en onzichtbare invloed intimidatie en dreiging hebben. En vooral hoe we ons daartegen kunnen wapenen.

 5. Op 28-06-22 in :

  La Vuelta Holanda: hoe krijg je de stad mee met dit wielerspektakel?

  In augustus raast het wielerpeloton van La Vuelta als één van de grootste wielerevenementen ter wereld door de provincie Utrecht. In de aanloop naar dit ‘Fiesta Roja’ neemt de Utrechtse Communicatiekring je op dinsdagavond 28 juni mee in het communicatietraject van La Vuelta Holanda: Hoe ziet de communicatie-opdracht rondom La Vuelta eruit? Welke lessen kunnen we trekken uit de Tour de France die in 2015 Utrecht aandeed? En hoe krijg je de stad Utrecht mee en zorg je dat de wielerronde méér wordt dan alleen een kort spektakel?

 6. Op 18-05-22 in :

  Workshop geweldloze communicatie (wegens succes herhaald)

  We communiceren de hele dag en hebben daarmee allerlei bedoelingen, oordelen of wensen. Vaak spelen emoties een rol, die we niet altijd hardop uitspreken. Tijdens de workshop Geweldloze Communicatie krijg je inzicht in een verbindende gesprekstechniek waarmee je op zoek gaat naar onderliggende behoeften.

  Er kunnen maximaal 12 UCK-leden deelnemen. Grijp daarom je kans en meld je direct aan!

 7. Op 10-05-22 in :

  Hoe Namens de Familie slachtoffers helpt met mediadruk

  Moord, doodslag, vermissing; het zijn zaken waarover we dagelijks lezen in de media. Slachtoffers en nabestaanden krijgen een heftige schok te verwerken en worden daarnaast ook belaagd door journalisten. Namens de Familie (onderdeel van Slachtofferhulp Nederland) ondersteunt mensen die ongewild, onbedoeld en onverwacht het middelpunt van het nieuws zijn geworden. Op dinsdag 10 mei aanstaande staat het werk van Namens de Familie centraal bij de UCK.

 8. Op 06-04-22:

  Workshops 'Filmen met je smartphone'

  Van plan tot uitvoering: in twee avonden leer je hoe je een professionele en effectieve video maakt met jouw eigen smartphone. De workshops bestaat uit twee delen en vinden plaats op 6 en 20 april. Geef je snel op als je deel wilt nemen!

Sluiten