Over Verkiezingsstrijd op scherp!

Verkiezingsstrijd op scherp!

EƩn week voor de gang naar de stembus. Verkiezingsstrijd in alle hevigheid. Zijn het alleen de poppetjes die tellen? Pakken de campagnes uit zoals ze door de strategen zijn bedacht? In het UCK-verkiezingsdebat laten op dinsdag 14 november een senior communicatieadviseur/mediatrainer, een parlementariƫr/ adviseur en twee topjournalisten hierover hun licht schijnen.
Het Stadhuis in Utrecht is onze politieke communicatiearena, wethouder Tymon de Weger onze gastheer en Noud Cornelissen de discussieleider bij de vier prominente inleiders: Ton Planken, Hans Wagner, Carla Joosten en Hans Wansink.

Ton Planken heeft een eigen communicatieadviesbureau (www.planken.nl) en was 15 jaar politiek redacteur bij Haagsche Courant, de Volkskrant en de NOS (ondermeer Den Haag Vandaag). Hij treedt al 20 jaar op als adviseur voor bedrijven en organisaties. Hij begeleidt en traint managers, bestuurders en politici.

Hans Wagner is sinds 31 mei 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA voor Binnenlandse Zaken, Justitie en Koninkrijksrelaties. Daarvoor werkte hij als communicatiestrateeg onder meer bij Berenschot, Euro RSCG Bikker en Bex Communicatie. Na de verkiezingen pakt hij het communicatievak weer op.

Hans Wansink is historicus en politiek commentator van de Volkskrant. Februari 2002 maakte hij een geruchtmakende interview met Pim Fortuyn en vestigde zijn reputatie als journalist op het Binnenhof. In De erfenis van Fortuyn (2004) maakt Wansink de balans op van de meest roerige periode uit de Nederlandse politieke geschiedenis sinds 1945. Afgelopen zomer ontving hij de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek.

Carla Joosten is redacteur bij Elsevier. Ze schrijft vooral over de Haagse politiek en het Koningshuis. Eerder werkte zij voor het tv-programma Buitenhof, VNU Dagbladen en Dagblad de Limburger. Joosten was zeven jaar bestuurslid van de Vrouw en Media en werkte ook als columnist bij vakblad De Journalist.

Introducees zijn welkom mits vooraf aangemeld met volledige gegevens (zie onderaan deze pagina). Het bestuur verwacht dat introducees die een tweede keer komen, zich aanmelden als UCK-lid.

Datum: dinsdag 14 november
Locatie: Stadhuis te Utrecht
Programma: Aanvang 19.45 uur!
Ontvangst met koffie en thee vanaf 19.15 uur. Napraten bij borrel circa 21.30 uur. Einde 22.30 uur.

Namens de programmacommissie van het UCK-bestuur
Met vriendelijke groet, John Smeets, Jac Jansen en Koen van Tankeren

 

Sluiten