Over UCK Masterclass Monitoring

UCK Masterclass Monitoring

Hoe monitor je hoe publiekgroepen kijken naar jouw organisatie? Welke trends zijn daarbij belangrijk? Zijn corporate image en reputatie verschillende zaken of hetzelfde, maar schuilt er een andere benadering achter? Een greep uit de vragen die dr. ir. Marita Vos (Lector Overheidscommunicatie) beantwoordt in de UCK Masterclass Monitoring. Met coauteur H. Schoemaker schreef zij het boek ‘Monitoring public perception of organisations’ dat eind november uitkomt. (Volgeboekt. Inschrijving gesloten!)

Marita Vos geeft ons een kijkje in de keuken van het proces van imagovorming bij publiekgroepen. In organisaties gaat vaak veel aandacht uit naar interne processen, terwijl juist inzicht in de sociale omgeving van een bedrijf zo van belang is. Mensen kunnen een bepaalde ervaring met een organisatie met elkaar delen. Tegelijkertijd kan hun daadwerkelijke indruk en mening over datzelfde bedrijf verschillen van de ervaring die ze met het bedrijf hebben. Zo liggen Imago en realiteit vaak verder uit elkaar dan je denkt.

Inzicht in publieksgroepen is een kerncompetentie van de communicatieprofessional. Wat doe jij zelf aan monitoring en hoe breng jij stakeholders en trends in kaart? En hoe gaan je collega’s daarmee om? Deze masterclass biedt ruime gelegenheid om hierover met elkaar in discussie te gaan.

Het idee van de UCK masterclasses is om met een kleine groep mensen dieper in te gaan op een specifiek onderwerp. Daarbij staat ook vooral discussie en interactie centraal. UCK Masterclasses zijn in eerste instantie enkel toegankelijk voor leden. De masterclass van Marita Vos wordt georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool van Utrecht.

Programma
18.00u - Maaltijd (broodjes en soep)
18.45u - deel 1 Masterclass Monitoring (inleiding)
19.45u - Pauze
20.00u - deel 2 Masterclass Monitoring (discussie)
21.15u - Napraten met borrel

Kosten voor deelname aan deze UCK Masterclass bedragen 15,- euro (incl. maaltijd/drinken). Deze worden bij aanmelding automatisch afgeschreven. (Bij afmelding na 16 november is teruggave van deelnamekosten niet meer mogelijk).

Locatie: Gebouw van de Faculteit Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht. Padualaan 99, begane grond, achterzijde gebouw, 2e restaurant. Voor de routekaart zie http://www.hu.nl/contact/overzicht+locaties.htm

Met vriendelijke groet,
Namens de programmacommissie van het UCK Bestuur
Claudia Kuijpers en Jaap Lageman

 

Sluiten