Over Fotografie, UCK masterclass uit de praktijk

Fotografie, UCK masterclass uit de praktijk

Vrijwel iedere communicatiedeskundige heeft er wel eens mee te maken gehad. Je hebt foto’s nodig voor een brochure, jaarverslag, persbericht of reclamecampagne en hebt een bepaald beeld voor ogen. Jij brieft een fotograaf, maar uiteindelijk is het resultaat toch niet zoals je het had bedoeld. De UCK masterclass van woensdag 14 maart biedt hulp!

Fotograaf Eut van Berkum houdt zijn persoonlijke visie op de interactie tussen fotograaf en communicatieprofessional tegen het licht.

Waar moet de communicatiedeskundige rekening mee houden bij het uitzetten van een foto-opdracht? Welke fotograaf vraag je voor welke opdracht? Hoe omschrijf je de opdracht zodat je krijgt wat je wilt? Hoe houd je controle op de voortgang? Maar wordt aandacht besteed aan wat een foto aantrekkelijk maakt voor de media.

In de sfeervolle werfkelder van AR-T aan de Oude Gracht gaat bedrijfsfotograaf Eut van Berkum met ons in gesprek. Op de School voor de Journalistiek en in de beroepspraktijk hield Eut zich bezig met het maken van bladen. Later verruilde hij de pen voor de camera. Zo kent hij beide kanten van het verhaal. Door zijn journalistieke achtergrond richt hij zich in de uitwerking van opdrachten niet alleen op mooie plaatjes, maar vooral ook op het effect op kijker en klant.

Eut van Berkum gaat graag met jou in discussie over ervaringen die je hebt met het ontwikkelen van beeldmateriaal. Hij roept de deelnemers van de masterclass daarom vooral op werk mee te nemen zodat dit mede als input voor de avondklas kan dienen.

Zoals gebruikelijk kost deelname aan de UCK masterclass 15,- euro, maar krijg je hiervoor wel een avondmaaltijd. De deelnamekosten worden bij aanmelding automatisch afgeschreven! (Bij afmelding na 7 maart 2007 is teruggave van deze kosten niet meer mogelijk).

Programma:
18.00u avondmaal
18.45u start masterclass Fotografie
19.30u pauze
19.45u tweede deel masterclass + discussie
21.00u einde

Locatie: AR-T, Oudegracht 347 en 353 (aan de werf) in Utrecht. (www.ar-t.nl)

Met vriendelijke groet,
Claudia Kuijpers
Namens de programmacommissie van het UCK-bestuur

 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten