Over Interactief college: Macht en Communicatie

Interactief college: Macht en Communicatie

VOLGEBOEKT! Communicatie en macht zijn belangrijke componenten in iedere organisatie. Mensen zijn politiek bezig, voor zichzelf en voor ‘de zaak’. Wanneer je politiek vermogen hebt kun je goed communiceren en goed omgaan met macht. In deze masterclass wordt een interessante visie geschetst op politiek. Hoe wordt politiek bedreven en hoe kun je daar op een goede manier mee omgaan? ‘Speel het politieke spel bewust en met stijl’, stelt Martin Hetebrij. Wat is vanuit deze optiek de rol van de communicatieadviseur? Oorspronkelijk een UCK masterclass, maar vanwege de enorme belangstelling aangepast tot een interactief college.

Martin Hetebrij denkt dat het vak van de communicatieprofessional zo doordrongen is van macht en politiek, dat negatie ervan uitoefening van het vak zeer belemmert. Martin zal op de bijeenkomst zijn denkbeelden toelichten en gaat vervolgens graag in gesprek met de aanwezigen.

Martin Hetebrij was jarenlang als methodoloog verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1989 werkt hij als zelfstandig consultant met als specifiek aandachtsgebied het functioneren van macht en communicatie in organisaties. Martin Hetebrij houdt zich bezig met het (politieke) spel dat mensen te spelen hebben met communicatie en macht, willen ze invloed uitoefenen. Hij richt zich vooral op organisaties en het doen en laten van verschillende functionarissen daarin, leidinggevenden, projectmanagers, adviseurs en communicatieprofessionals.

Programma dinsdag 12 februari 2008
18.00u - Maaltijd
18.45u – Deel 1 interactief college
19.30u – pauze
19.45u – Deel 2 interactief college
20.45u – afsluitende netwerkborrel

Vanwege de enorme belangstelling voor dit onderwerp is de oorspronkelijke masterclass aangepast tot een interactief college, maar ook nu met maximaal 55 deelnemers volgeboekt!

Kosten voor deelname bedragen € 15,- (incl. maaltijd/drinken). Deze worden bij aanmelding automatisch afgeschreven.  Bij afmelding na 5 februari 2008 is teruggave van deelnamekosten niet meer mogelijk.

Locatie: Universiteit voor Humanistiek, Drift 6, Utrecht

 

Sluiten