Over masterclass/workshop: wie is de ijkpersoon van de UCK?

masterclass/workshop: wie is de ijkpersoon van de UCK?

Wegens succes nog een keer, schrijf je nu in!
Je personeelsblad of relatiemagazine heeft een kwaliteitsslag nodig. Hoe kun je de formule verbeteren zodat hij meer en beter gelezen wordt? Wat communiceer je wel en wat niet? Wat spreekt je doelgroep écht aan? Vragen die ongetwijfeld iedere communicatieprofessional herkent. En natuurlijk stel je deze vragen niet alleen bij bladen of tijdschriften, maar bij de (door)ontwikkeling van allerlei producten of diensten.

Een veelgebruikte methode om het antwoord op deze vragen helder te krijgen is het formuleren van een ijkpersoon van je doelgroep. Geef je klant een naam, een leeftijd, interesses, een hobby een baan en een achtergrond. En wat verwacht hij eigenlijk van je? Kortom; beschrijf de persoon die je doelgroep vertegenwoordigt. Bij NS heet hij Piet en bij YES Suzanne, maar: hoe heet de ijkpersoon van de Utrechtse Communicatie Kring en wat houdt hem/haar zoal bezig?

Tijdens deze workshop gaan we zelf aan de slag en ontdekken we hoe een ijkpersoon tot leven komt. Ook zien we hoe je vervolgens komt van het creëren van de ijkpersoon tot de juiste aanpassing van je product. Onze output van deze workshop: de ijkpersoon van de UCK. Onze begeleider: Robbert Jan Sabel.

Robbert Jan Sabel, directeur van Sabel Communicatie (Utrecht, Den Haag en Amsterdam) is inmiddels expert in het ontwikkelen van ijkpersonen. “Het formuleren van de ijkpersoon is een must bij het herzien van je bladformule. Alleen zo kun je je lezer pas echt doorgronden en hem aanspreken op de manier zoals hij dat wil. Pas dan heb je een blad dat past bij je doelgroep.”

Programma maandag 15 december

18.00u - Maaltijd
18.45u – Start Workshop/Masterclass
19.30u – pauze
19.45u – Vervolg Workshop/Masterclass
20.45u – afsluitende borrel

Kosten deelname aan deze UCK Workshop/Masterclass bedraagt € 15,- (incl. maaltijd/drinken). Dit bedrag wordt bij aanmelding automatisch afgeschreven. Bij afmelding na 10 december is teruggave van deelnamekosten niet meer mogelijk.

Vanwege een beperkt aantal plaatsen zijn de UCK-masterclasses in eerste instantie alleen voor leden. Mocht je toch geinteresseerd zijn, stuur dan een mailtje naar de organisator van deze masterclass. Mochten er op het laatste moment  afmeldingen zijn, dan krijg je hierover bericht.  

Locatie:
Sabelcommunicatie Utrecht
Rembrandtlaan 24
3723 BJ Bilthoven

NB: deze locatie is ook uitstekend per trein bereikbaar.

 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten