Over Aanbesteding van communicatieopdrachten ter discussie

Aanbesteding van communicatieopdrachten ter discussie

De aanbesteding van communicatieopdrachten is een onderwerp dat enorm leeft in communicatieland. Velen van ons hebben er mee te maken. En met sterk gemengde gevoelens: uitbesteding of deelname kost veel werk, regelgeving is complex, criteria zijn discutabel, de competitie is enorm, garanties zijn gering en frustraties groot, bij de geringste twijfel wordt er protest aangetekend. Donderdagavond 25 juni brengen we bij de UCK de kansen en beperkingen in beeld.

Wat ooit goed bedoeld was om vriendjespolitiek tegen te gaan, is verworden tot een omslachtig en tijdrovend proces dat leidt tot veel extra werk en ook nog ongewenste resultaten. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers hikken aan tegen het vele werk en het vaak onbevredigende resultaat. Goede relaties worden ongewild afgebroken. Wet- en regelgeving is bovendien niet in staat creatieve inbreng te wegen. Communicatieafdelingen zitten niet te wachten op een afdeling Inkoop die creatief werk als communicatieadvies of de ontwikkeling van een communicatie-uiting in een inkoop-format perst voor de laagste prijs/kwaliteit garantie. Velen proberen ook handig onder starre richtlijnen uit te komen.

Specialist en adviseur in aanbestedingen Ronald de Gier Managing Consultant bij Attitude zal ons inzicht geven in hoe procedures lopen en wat regelgeving bepaalt. Hij zal daarbij hij niet nalaten de vinger te leggen op de zere plekken die er zijn. Aan de hand van praktijkcases ingebracht door onder andere UCK-leden houden we de verschillende aspecten van aanbesteding van communicatieopdrachten tegen het licht. Daarbij is ook veel ruimte voor interactie met de zaal.

Programma:
19.30 uur:  inloop met koffie en thee
20.00 uur:  inhoudelijk programma
21.45 uur:  netwerkborrel

Locatie:  Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, 3584 AD Utrecht (nabij stadion en pal achter zwembad Krommerijn).

Aanmelden: via onderstaande link. Introducees zijn ook welkom, mits vooraf aangemeld. Gebruik aub het veld “Opmerkingen” om je eigen ervaring/betrokkenheid bij aanbesteding van communicatieopdrachten kort weer te geven.

 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten