Over Regionale vakdag ‘Groei van de regio: kans of risico?’

Regionale vakdag ‘Groei van de regio: kans of risico?’

Tijdens de eerste Utrechtse regionale communicatievakdag op maandag 30 september verrijk je je kennis over ondermeer guerillamarketing, participatie, dilemmalogica, gedragsbeinvloeding en communitymanagement. Meer dan 15 sprekers en workshops om uit te kiezen! Alles gericht op het hoofdthema van de dag: welke kansen en uitdagingen biedt de groei van de regio voor communicatie? 

Deze regionale vakdag wordt georganiseerd voor én door communicatiecollega’s van de Utrechtse Communicatiekring, Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, Gemeente Amersfoort en ROC Midden-Nederland. Een prachtige gelegenheid om je collega's uit de regio te ontmoeten! 

Groei van de regio
Onze regio groeit, zowel in inwoners als in activiteiten van bedrijven en organisaties, toerisme en verkeer. Dat biedt kansen voor inwoners, ondernemers en bezoekers - en voor ons als communicatieprofessionals. Tegelijk vraagt de groei ook om het maken van keuzes. Dat kan dilemma’s opleveren in het communiceren van die keuzes. Soms lijkt het alsof we mensen iets afpakken: over bereikbaarheid voor de auto, over voldoende woonruimte, regels voor afval of gebruik van voorzieningen. Over huisvestingsproblemen voor de studenten van ROC MN: hoe kun je de toekomstige studenten naar het midden van het land trekken en hoe behouden we ze hier na hun studie? De toegenomen drukte kan leiden tot uitvergroten van tegenstellingen tussen groepen bewoners en bedrijven. Hoe ga je daar mee om?

Programma op hoofdlijn
9.00 uur -registratie, ontvangst en mogelijkheid tot kiezen deelsessies

9.30 uur- start plenaire programma met o.a. welkom door Hans Oosters, commissaris van de koning. Carolien Gehrels, voormalig directeur Berenschot Communicatie en wethouder Kunst en Cultuur van de Gemeente Amsterdam, introduceert het thema ‘groei’ en geeft haar visie op de rol van de communicatieadviseur rondom dit thema.

10.40 uur - ronde met vak-impulsen door onder andere vakgenoten als Ronald Besemer (citymarketing), Guido Rijnja (dilemmalogica en polarisatie) en Harrie van Rooij (professionalisering van het vak).

12.15 uur- lunch

13.00 uur- ronde 1 met etalageprojecten en werksessies over onder andere bouwputcommunicatie in het Utrechtse stationsgebied, crisiscommunicatie Koningsdag Amersfoort, begrijpelijke taal, participatie in theorie en praktijk, storytelling, communitymanagement en omgevingscommunicatie. 

14.00 uur- korte pauze

14.10 uur- ronde 2 etalageprojecten en werksessies 

15.10 uur- plenaire afronding

16.00 uur- netwerkborrel

Tip: zowel ‘s morgens als ‘s middags kun je kiezen tussen verschillende deelsessies. In het programmaboekje lees je alvast meer over de inhoud van alle sessies.

Download hier het programmaboekje

Locatie
Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht. 

Voor wie?
De regionale vakdag is alleen toegankelijk voor communicatiecollega’s die werken bij de organiserende partners en leden van de Utrechtse Communicatiekring. Vanwege het beperkt aantal deelnemers is er vooralsnog geen ruimte voor introducés.

Aanmelden
Communicatiecollega’s van onze partnerorganisaties moeten zich aanmelden via hun eigen organisatie. Aanmelden als UCK-lid kan hier op deze website, zie blokje rechts. De kosten voor de gehele dag (inclusief lunch) zijn 25 euro. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je kunt komen, want er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk.

NB. Na aanmelding worden de kosten via automatische incasso geïncasseerd. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 1 september 2019. Na deze datum is restitutie niet meer mogelijk.

Deelnemers kunnen zich op 30 september bij binnenkomst opgeven voor de verschillende sessies (vakimpulsen, etalageprojecten en werksessies). 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten