Over Fotografie in beeld

Fotografie in beeld

Bijna iedereen in de communicatie heeft te maken met fotografie. Hoe kom je verder dan ‘een plaatje bij een praatje’? Hoe werk je als opdrachtgever en fotograaf samen aan sterk beeld? Wat speelt er eigenlijk allemaal in de wereld van fotografie?

Deze themabijeenkomst op dinsdag 8 oktober biedt je een kijkje in de wereld van fotografie. Een handvol fotografen en een beeldredacteur nemen je mee in recente ontwikkelingen die hun werk mede bepalen. Wat betekent het voor fotografen dat camera’s in smartphones steeds beter worden? Wat voor invloed heeft de AVG op beeldrecht in de dagelijkse praktijk? En wat ervaren zij in de samenwerking met opdrachtgevers? Fotograaf Maarten Mooijman gaat in gesprek met onder anderen Arnaud Mooij en Inge Pont over hun werk en de uitdagingen van alledag. Ook geven ze concrete tips hoe je als opdrachtgever beeld goed kunt inzetten als communicatiemiddel.

Danielle Moelker, eigenaar van Beeldbalie, vormt als beeldredacteur vaak de brug tussen opdrachtgevers en fotografen. Ze organiseert fotosessies en vindt beelden in diverse beeldbanken. Hoe vind of organiseer je sterk beeld? En kom je voorbij het beeldcliché? Wat kun je daar als opdrachtgever aan doen? 

Programma
19.30 uur: inloop

20.00 uur: start programma

Forumgesprek met fotografen: Maarten Mooijman in gesprek met Arnaud Mooij, Inge Pont en Jeannette Schols. Allen fotograaf en lid van de UCK.

Danielle Moelker, Beeldbalie: zo kom je tot sterk beeld

21.30 uur: netwerkborrel

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij Social Impact Factory, Vredenburg 40 in Utrecht. 

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Deel deze bijeenkomst

Sluiten