Over Di 12/11: Bedrijfsbezoek aan BNR Nieuwsradio

Di 12/11: Bedrijfsbezoek aan BNR Nieuwsradio

De Utrechtse Communicatiekring brengt op dinsdag 12 november een bezoek aan de landelijke commerciële nieuwszender BNR Nieuwsradio. We zijn te gast bij BNR in Amsterdam, daar waar de zender – met twee redacties op één vloer - nauw samenwerkt met het Financieele Dagblad.

De positie van BNR Nieuwsradio in het medialandschap is bijzonder te noemen omdat de commerciële zender (volledig afhankelijk van reclame-inkomsten) een concurrent is NPO Radio1 (publiek gefinancierd).

Er was een lange adem voor nodig om een beetje marktpositie te verwerven, maar dit begint nu wel zijn vruchten af te werpen: er luisteren steeds meer mensen naar BNR. Vooral in de zakelijke markt slaagt BNR nieuwsradio erin om een positie op te bouwen. Een opvallend succes zijn bijvoorbeeld de podcasts die de zender maakt. BNR maakt er nu namelijk al bijna 70, allemaal afgestemd op specifieke groepen luisteraars. En die trekken (live en met terugluisteren) maandelijks 850.000 luisteraars aan. Dit succes trekt internationaal de aandacht: zelfs een delegatie van de Britse BBC kwam onlangs in Amsterdam kijken hoe BNR dat doet.

Tijdens ons bezoek in Amsterdam zal er veel aandacht zijn voor nieuwe ontwikkelingen op mediagebied en onze behoefte aan nieuws en manier waarop wij dat tegenwoordig graag consumeren. Met de aanpak van BNR Nieuwsradio als exponent daarvan. Daarbij komt onder andere de samenwerking met het Financieele Dagblad aan de orde, maar ook de ontwikkelingen op het gebied van smartradio. In 2022 is er weer een veiling van FM-radiofrequenties, wat betekent dat in verhouding tot de digitalisering van zenders? 

Programma
19.00u  Ontvangst, inloop met koffie en thee
19.30u  Start inhoudelijk programma
21.15u  Napraten bij een netwerkborrel
22.00u  Einde bijeenkomst

Aanmelden
Meld je aan via de link op deze pagina. (Zonder aanmelding vooraf is toegang niet mogelijk!) Alleen als er plaatsen over zijn, laten we ook introducés toe (van leden die zich zelf ook al hebben aangemeld). Deze introducés kunnen zich vervolgens zelf aanmelden via een e-mail naar ons secretariaat, info@communicatiekring.nl.

Locatie
Ontvangst vindt plaats in café-restaurant Dauphine - de voormalige Renault-garage - dat in hetzelfde gebouw is gevestigd als BNR/FD. Adres: Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam.

Let op: Als deelnemer kom je op eigen gelegenheid naar Amsterdam. De locatie ligt pal tegenover station Amsterdam Amstel en is daardoor ideaal met de trein vanuit Utrecht Centraal te bereiken (er gaat elke 10 minuten een trein, die er 19 minuten over doet).  In het gebouw is ook een (betaalde) parkeergarage.

Deel deze bijeenkomst

Sluiten