Over Di 3/12 Hoe word je een kloofkunstenaar?

Di 3/12 Hoe word je een kloofkunstenaar?

Di 3/12 Hoe word je een kloofkunstenaar?

Hoe ga je om met verdeeldheid, verzet en emotie? Op dinsdagavond 3/12 geeft Harrie van Rooij, adviseur en onderzoeker overheidscommunicatie, ons een mini-cursus ‘kloofkunde’. Hij vertelt waarom ‘communicatie in het hart van het beleid’ misschien toch niet zo’n goed idee is, en stelt ons de vraag of we in de communicatie nog door de juiste bril kijken. Samen kijken we naar wat er nodig is om kloven te dichten. We kijken kritisch naar de communicatieafdeling. En je hoort waarom een biertje soms beter werkt dan een discussie. 

Als communicatie iets is dan is het wel de kunst om kloven te begrijpen en te overbruggen. Kloven tussen je organisatie en je publiek, tussen verwachtingen en prestaties, binnen en buiten, noem maar op. Als communicatieprofessionals hebben we steeds vaker te maken met kloven. Tussen groepen, tussen overheid en burger of tussen verwachtingen en realiteit. Daartussen spelen tegenstellingen een rol die dikwijls complex en emotioneel geladen zijn. Tegelijk zijn tegenstellingen vaak vicieuze cirkels die we al communicerend in stand houden. Als je niet oplet, maakt je communicatie het erger. De vraag is namelijk of klassieke communicatie-‘brillen’ wel geschikt zijn om kloven te onderzoeken. Zijn we het communicatievak misschien teveel door een managementbril gaan bekijken? En of we daarom niet het ‘gereedschap’ (oeps, managementbril) missen om kloven te overbruggen. 

Deze onderwerpen komen in de workshop op 3/12 aan bod: 

  • Waarom in de top tien van communicatie-jeukwoorden geen communicatiewoorden staan;
  • Kloven, wat voor kloven? Waarom overheid en burgers elkaar niet begrijpen;
  • Waarom tegenstellingen groter worden in plaats van kleiner;
  • Hoe communicatie dat versterkt;
  • Kloofkunde in twintig minuten: vier noodzakelijke stappen bij complexe en emotionele dossiers. 

Over Harrie van Rooij
Harrie van Rooij adviseert de rijksoverheid over communicatiebeleid en gedragsverandering. Hij werkt aan een proefschrift over de manier waarop ambtenaren naar burgers kijken. Daarnaast werkt hij als trainer. Vier jaar geleden publiceerde hij zijn boek ‘Stop met communiceren’. Hij spreekt en schrijft graag over onderwerpen als gedragsverandering, interactie en framing.

Programma
19:30 uur - Inloop
20.00 uur - Workshop: De communicatieprofessional als kloofkunstenaar
21.30 uur - Netwerkborrel
22:15 uur - Einde

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats in Meeting Plaza Utrecht CS, Godebaldkwartier 357, 3511 DT Utrecht. Deze locatie is het beste te bereiken met het openbaar vervoer en liogt op 5 minuten lopen vanaf station Utrecht CS.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op de website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt. No show wordt niet op prijs gesteld, dit registreren we.

Introducés
Wil je als introducé aan deze UCK-bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Uiterlijk een week voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is. (UCK-leden gaan altijd voor bij de aanmelding.)

Deel deze bijeenkomst

Sluiten