Over Meer draagvlak door dialoog!

Meer draagvlak door dialoog!

Dialoog is een krachtig middel om te onderzoeken waar gezamenlijke belangen of ambities liggen. Het gaat niet om een debat of uitwisseling van meningen, maar om persoonlijke verhalen en ervaringen van mensen. Dat creëert vaak een bijzondere sfeer. Dialoog is een uitnodiging om naar elkaar te luisteren en samen oplossingen te bedenken of besluiten te nemen. Er is steeds meer belangstelling voor de werking van dialoog, denk bijvoorbeeld aan de populariteit van deep democracy. Deze avond richten we ons op waarderend onderzoeken. Dialoog vergroot de kans op draagvlak, omdat iedereen zich gehoord voelt.

In deze bijeenkomst vertelt Liesbeth Breeveld, hoofd Communicatie van de Sociaal-Economische Raad (SER) waarom en hoe de SER dialoog inzet bij de vorming van zijn adviezen. 
Bij de SER werken werkgeversorganisaties, vakbonden en onafhankelijke deskundigen (kroonleden) aan adviezen voor de regering waar deze drie partijen gezamenlijk achter kunnen staan. De SER wil dat andere partijen in de samenleving de adviezen en akkoorden ook onderschrijven. Daarom werkt de SER veel met dialoog. Het motto van de SER is dan ook: Denkwerk voor Draagvlak door Dialoog.

Wat kun je daarmee als communicatieprofessional? In een korte workshop onder leiding van Liesbeth ervaar je zelf de verschillende stappen die de SER hanteert in haar dialoog.

Programma

19.30 uur: inloop

20.00-20.30 uur: Wat is dialoog, welke methode gebruikt de SER en welke stappen kun je daarin onderscheiden? Liesbeth Breeveld geeft een presentatie.

20.30-21.20 uur: Zelf aan de slag. Workshop onder leiding van Liesbeth Breeveld  (SER) waarin de deelnemers de diverse stappen van de dialoog methode bij de SER zelf ervaren. In kleine groepjes gaan we aan de slag. Naast Liesbeth zijn Astrid van Kleef, Marieke Ruijgrok , Sophia Geelkerken en Dafna Holtzer de gespreksleiders.

21.20-21.30 uur: Vragen uit de zaal

21.30 uur: Netwerkborrel

22.15 : Einde

Locatie

Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij La Vie Meeting Center Utrecht, St Jacobsstraat 61, 3511 BP Utrecht.

Aanmelden

Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés

De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Deel deze bijeenkomst

Sluiten