Over UCK Podcast #1 De communicatiekracht van muziek

UCK Podcast #1 De communicatiekracht van muziek

De Utrechtse Communicatiekring presenteert donderdag 23 april haar eerste live podcast! Een onderdeel van het UCK Online Project in deze tijd van corona waarin fysieke bijeenkomsten voor leden niet mogelijk zijn. Thema: ‘de communicatiekracht van muziek’.

Programma
Muziek verbindt, verbroedert en overstijgt talen. Wereldwijd zijn er veel initiatieven te zien en te horen. Muziek als manier om met elkaar te communiceren. Wat kunnen wij hiermee in onze eigen communicatie?

Gasten
Presentator Marjolein Stoop gaat in gesprek met neuropsycholoog Rebecca Schaefer over de invloed van muziek op ons brein en gedrag. Schaefer doet onderzoek naar toepassing van muziek in de gezondheidszorg, zoals inzet van muziektherapie om mensen met autisme te helpen communiceren.
Leonne van de Ven, eigenaar van pr- en communicatiebureau De Wolven vertelt, met voorbeelden, hoe muziek ons - bewust of onbewust - beïnvloedt. En hoe slimme ondernemers muzikale uitingen als middel kunnen gebruiken om bepaalde doelstellingen te realiseren. Denk aan het ‘boosten’ van klantbeleving, het bekrachtigen van een bedrijfsimago of het verhogen van omzet. Waar moet je op letten, wanneer je muziek in wilt zetten om je onderneming te branden?

Actief meedoen
Jij kunt onze podcast thuis (of ergens anders) live online volgen en ook vragen stellen aan de gasten. Het programma begint om 19.30 uur en duurt 40 minuten. De uitzending wordt ook opgenomen en is later terug te luisteren.

Locatie
Podbean! Deze gratis app kun je installeren op je smartphone of tablet. Op je PC kun je naar de website podbean.com gaan.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Je krijgt dan een link om de uitzending te beluisteren. Introducés kunnen een mail naar info@communicatiekring.nl met een verzoek om deel te nemen. 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten