Over Thuiswerken: een nieuwe apenrots? - Podcast #2

Thuiswerken: een nieuwe apenrots? - Podcast #2

“We zijn veel meer aap dan we willen toegeven. Ook al denken we dat we verlichte wezens zijn: we zijn diep van binnen gewoon primaten, die houden van de apenrots. Zeker in tijden van crisis of nood”, zegt Danielle Braun, corporate antropoloog. Iemand die als beroep het gedrag van stammen (tribes) in organisaties bestudeert.  

Tribes in organisaties 
Presentator Marjolein Stoop gaat dinsdag 19 mei in gesprek met corporate antropoloog Danielle Braun. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, en heeft twee boeken geschreven: de Corporate Tribe en Building Tribes. Danielle schrijft regelmatig columns over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels, onder meer in de Financiële Telegraaf.

Topapen en zelfsturende teams
Een leider die vertelt wat je moet doen past zeker in tijden van crisis bij de apenrots, zegt Braun. „We willen dat iemand tegen ons zegt wanneer we weer naar school of de kroeg mogen”, zegt Braun. „We kijken naar onze topleiders, de topapen. Je ziet dat er nu meer hiërarchisch, directief leiderschap ontstaat. Mensen zijn blij als iemand de lead neemt.”

Vanwege die behoefte aan een leider werken zelfsturende teams in crisis wat minder goed, legt Braun uit. „Je kunt best afspreken dat de een de ene dag de leiding heeft en de andere dag een andere collega, maar de tribale rol van chief moet worden ingevuld, anders worden we onrustig.”

Programma
Wat: UCK Podcast #2 ‘Thuiswerken: een nieuwe apenrots?’ 
Wanneer: Live - dinsdag 19 mei om 19.30 uur
Waar: app Podbean

Deze live podcast duurt 30 minuten en is interactief! Er is veel ruimte om jouw vragen live te stellen aan Danielle Braun. Ben je het met haar eens? En wat betekenen de inzichten van Danielle Braun voor jouw persoonlijke situatie? Maak vooral gebruik van deze unieke kans.
Stuur tijdens het luisteren een chatbericht met je vraag en als de presentator je uitnodigt, kan je inbellen. 

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst is online. Om de uitzending te luisteren moet je de gratis app Podbean installeren op je smartphone of tablet. Je krijgt van ons vooraf een mail met een link waar dit programma te horen is. Terugluisteren kan ook, een dag na de uitzending hier op de website beschikbaar. 

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, tot een kwartier na aanvang. Een uur voor de uitzending krijg je bericht met de link (of als je daarna nog aanmeld, direct). 

Introducés
De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé naar de UCK Podcast live luisteren, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. We sturen zo snel mogelijk bericht terug. 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten