Over UCK Podcast #3: ‘Hoe blijf je angst de baas in crisistijd?’

UCK Podcast #3: ‘Hoe blijf je angst de baas in crisistijd?’

“Angst is een slechte raadgever”, is het devies van Marieke van Bommel-Bekker, hoofd communicatie bij Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. In dit ziekenhuis werd de eerste coronapatiënt opgenomen - en daarna volgden vele anderen. Zij is donderdagavond 11 juni samen met Marieke Hendrix, UCK-lid en adviseur verandercommunicatie, te gast in de 3e podcast van het UCK Online Project.

ETZ zette de luiken open
Het ETZ stond plotseling in het middelpunt van de belangstelling, in een samenleving vol onzekerheid. Hoe ga je hiermee om in de (crisis)communicatie? Welke rol spelen emoties als angst, en welke keuzes kun je daarin maken? En hoe voorkom je dat je je door angst en onzekerheid laat leiden en houd je het hoofd koel? Marieke van Bommel koos er met bestuursvoorzitter Bart Berden na de eerste crisisdagen voor om de luiken open te zetten. Met indrukwekkende optredens bij onder meer Jinek tot gevolg. Zo bepaalden zij mede het beeld van corona vanuit het perspectief van het ziekenhuis.

Angst en hoop als krachtige beelden
Marieke Hendrix publiceerde onlangs het boek ‘Reframe’, waarin zij ingaat op de keuze die we hebben om naar een situatie te kijken vanuit angst of vanuit hoop. Je laten leiden door emotie, of leiden mét emotie. Hoe doe je dat laatste in een crisissituatie? En voorkom je dat de angst regeert?

Presentator Maarten Hagg gaat hierover met beide gasten in gesprek.

Meld je aan en praat mee!
UCK Podcast #3 ‘Hoe blijf je angst de baas in crisistijd?’ Donderdag 11 juni om 19.30 uur (30 minuten). 

Er is ruimte om deel te nemen aan het gesprek door jouw vraag live in de uitzending te stellen.
Installeer de gratis app Podbean op je smartphone of tablet om de uitzending te kunnen luisteren. De uitzending is ook later terug te luisteren via deze app.

Meld je aan via de aanmeldknop rechts op je scherm. Dan krijg je circa een uur van tevoren een e-mail met een link naar de uitzending (of direct als je later aanmeldt)!

Team
Verantwoordelijk voor de presentatie, redactie en productie van deze UCK Podcast zijn Maarten Hagg, Georgette van de Water, Marjolein Stoop en Marie-Antoinette Kroone.

De UCK Podcast is onderdeel van het UCK Online Project. Nu in deze coronatijd fysieke bijeenkomsten voor leden nog geen goede optie zijn.

Deel deze bijeenkomst

Sluiten