Over UCK live show 7/7: Met goed gedrag bouwen aan vertrouwen en reputatie

UCK live show 7/7: Met goed gedrag bouwen aan vertrouwen en reputatie

UCK live show 7/7: Met goed gedrag bouwen aan vertrouwen en reputatie 

Het verlies van vertrouwen in elkaar en allerlei organisaties speelt al geruime tijd een belangrijke rol in onze samenleving, wat we terugzien in groeiende onrust en polarisatie, en reputatieverlies voor organisaties. Aan communicatieprofessionals vaak de schone taak om te helpen het vertrouwen en daarmee de reputatie weer op te bouwen. Reden genoeg voor de Utrechtse Communicatiekring er aandacht aan te besteden in een live online talkshow op woensdag 7 juli aanstaande om 20.00 uur.

Vertrouwen staat centraal bij een goede reputatie van een organisatie en het is de lijm waarop mensen onderling positieve relaties bouwen binnen die organisatie. Aan vertrouwen bouw je met elke positieve interactie. Gedrag wekt vertrouwen of doet er afbreuk aan. Niet wat ons verteld wordt, maar wat we daadwerkelijk zien gebeuren en welke emotie dat bij ons oproept bepaalt of we vertrouwen.

Nalevingscultuur
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft gedragsonderzoek gedaan naar compliance programma’s en nalevingscultuur bij vier gereguleerde bedrijven. Medewerkers en management werden gevraagd naar hun ervaringen en dat levert interessante inzichten op die wij in de uitzending nader bespreken met de gasten aan tafel. We kijken daarbij ook vooral naar de rol die communicatie hierbij kan spelen. Wat is er nodig om het vertrouwen terug te brengen en van binnenuit de reputatie te versterken? En hoe kunnen communicatieprofessionals hier een rol in spelen?

Tafelgasten
Presentatrice Elisabeth van den Hoogen gaat in gesprek met Mirko Creyghton (reputatiemanager bij de Belastingdienst), Diederick Slijkerman (manager Compliance en Integriteit bij ProRail) en Judith Roumen (gedragsdeskundige en senior medewerker toezicht bij de ACM). Elisabeth wordt bijgestaan door chatmaster Rogier van den Berg die ervoor zorgt dat reacties van deelnemers thuis worden betrokken in de discussie. 

Programma woensdag 7 juli 2021
19.45u  Thuisplek reserveren en je drankje en versnaperingen klaarzetten
19.50u  Alvast inloggen op ons platform (de link krijg je na aanmelding toegestuurd op 7 juli)
20.00u  Start online uitzending UCK vanuit onze nieuwe studio in Hilversum
21.00u  Einde uitzending
21.00u  Naborrelen

Vragen stellen
Wanneer je je aanmeldt voor dit programma, krijg je van ons op de dag van de uitzending via een e-mail de link waarmee je het programma op woensdag 7 juli 2021 kunt volgen via MS Teams. Je kunt tijdens de uitzending via de chat vragen stellen aan de studiogasten.

Naborrelen
Na afloop van de live online uitzending is er gelegenheid om met elkaar na te praten en ‘na te borrelen’.  Hiervoor ontvang je ook per mail een link als je vooraf bent aangemeld.

Aanmelden
Deelname aan dit programma is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Wil je als introducé deelnemen, stuur dan een e-mail met motivatie aan info#communicatiekring.nl (vervang #)

We zien je graag online bij de live uitzending volgende week woensdag!

Namens de UCK programmacommissie,
Koen van Tankeren, Myriam Heffels, Elisabeth van den Hoogen, Raymond de Jong en Rogier van den Berg

Deel deze bijeenkomst

Sluiten