Over UCK Online: De kracht van taal voor gedragsverandering

UCK Online: De kracht van taal voor gedragsverandering

Uitnodiging UCK Online LIVE 23/6: De kracht van taal voor gedragsverandering

In de volgende live talkshow van UCK Online op dinsdag 23 juni (20.00-21.00 uur) gaat het over de kracht van taal voor gedragsverandering. Je kunt vragen stellen via ons platform en na afloop drinken we graag online een borrel met je.

Hoe verpak je een complexe, ingrijpende boodschap in tijden van corona? Welke woorden hebben impact, welke speech raakt je, welk frame zet mensen op het goede spoor en wanneer ben je voor iedereen ‘helder en duidelijk’? 

Onze talkshowhost Machteld Kooij gaat in gesprek met onze 4 gasten over taal en betekenisgeving, slimme framing en krachtige speeches. Rogier van den Berg presenteert de chat.

We gaan het hebben over de boodschappen die worden uitgedragen en de verhalen die worden verteld. Ook in de afgelopen maanden van corona ging veel via de weg van taal. Welke taalvondsten zijn succesvol gebleken en welke termen en uitspraken sloegen de plank soms juist mis? Hoe verpak je je boodschap als deze grote impact heeft op het dagelijks leven van je luisteraars, van grote emoties tot de kleine dingen die tot voor kort heel ‘normaal’ waren?
 
Verder geven collega’s van de Utrechtse Communicatiekring een kijkje in hun taalkeuken. En kun jij zelf ook meepraten tijdens de bijeenkomst door vragen te stellen stellen in de chat. 

Vragen stellen
Wanneer je je aanmeldt voor dit programma, krijg je van ons een link naar het platform waar je het programma op dinsdag 23 juni 2020 kunt volgen. Je vult dan je naam en emailadres in. Daarmee kun je dan ook vragen stellen tijdens de uitzending.  

Programma
19.45u Thuisplek reserveren en je drankje en versnaperingen klaarzetten 
19.50u  Alvast inloggen op ons platform (de link krijg je via een herinneringsmail als je bent aangemeld) 
20.00u  Start online uitzending UCK 
21.00u  Einde uitzending 
21.00u  Naborrelen via ZOOM (de link krijg je ook via de herinneringsmail als je bent aangemeld) 

Aanmelden 
Dit onlineprogramma is bestemd voor UCK-leden. Meld je aan met de knop op deze pagina. Zonder aanmelding vooraf is toegang niet mogelijk. 

Locatie 
Deze onlinebijeenkomst volg je op een unieke locatie: vanuit je eigen huis. Lekker comfortabel op de bank of een andere plek naar jouw keuze, met je headset op en/of achter je PC. Geen gedoe met haasten om op tijd te komen of een parkeerplek te vinden in de buurt. Je eigen koffie of thee bij de hand. Een glaasje fris, bier of wijn mag natuurlijk ook.  

Naborrelen
Na afloop van de live online uitzending nodigen we je om naar de ZOOM-app te gaan. Je krijgt hiervoor nog een link in de herinneringsmail die je voor de online uitzending krijgt. Hierin krijg je uitleg. Ook vanuit de studio doen we mee en reageren we op vragen of vertellen we wat er ‘achter de schermen’ gebeurt. 

Met vriendelijke groet,
De redactie van #UCKOnlineProject:
Rogier van den Berg, Myriam Heffels, Marianne Kalkman, Machteld Kooij, John Smeets en Martin Verspeek.

Dit online initiatief van de UCK komt voort uit de restricties die momenteel gelden ten aanzien van fysieke bijeenkomsten. Technisch wordt dit mogelijk gemaakt door gedeeltelijke sponsoring van audiovisueel bedrijf AVEX. Bij de opnamen worden voorzorgsmaatregelen in acht genomen ivm het coronavirus.

Deel deze bijeenkomst

Sluiten