Over Podcast #4: Wat is de kleur van jouw communicatie?

Podcast #4: Wat is de kleur van jouw communicatie?

Over zwart/wit denken en de geur van discriminatie

Een flink deel van de Nederlandse bevolking is ‘van kleur’. Dat zie je stap voor stap meer terugkomen op tv, op internet en in campagnes. De emancipatie krijgt nu een stevige impuls met de Black Lives Matter beweging. En dat is maar goed ook, want iedereen verdient het om gehoord, gezien en bereikt te worden.

Kunnen we dat proces versnellen? En hoe dan? Om maar even onszelf in de spiegel te kijken: van onze honderden UCK-leden zijn er nog geen tien mensen van kleur. En datzelfde geldt ook voor veel communicatieafdelingen. Hoe belangrijk is diversiteit in je team op dit punt? Wat voor invloed heeft het op de campagnes die wij bedenken? En op het bereiken van alle doelgroepen – ongeacht huidskleur of culturele achtergrond?

De NOS schafte onlangs na ophef hun ‘diversiteitsbokaal’ af, een prijs voor de journalist die veel vrouwen of mensen met een buitenlandse achtergrond in hun producties lieten voorkomen. Dat werpt de vraag op: kun je het tegenwoordig nog wel ‘goed’ doen? We moeten het – kortom – ook hebben over het ongemak van ‘witte’ mensen bij dit onderwerp. We willen best, maar hoe dan?

Gasten
In de podcast van deze week gaan we op zoek naar handvatten om dit gesprek goed te voeren, en om van bewust onbekwaam, bewust bekwaam te worden. Met als gasten:
Hubert Bedford, woordvoerder bij de gemeente Amsterdam en commentator NFL bij Fox Sports
Hanneke Felten, onderzoeker bij Movisie en projectleider effectief discriminatie bestrijden bij Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS)

Presentator Maarten Hagg gaat hierover met beide gasten in gesprek.

Meld je aan en praat mee!
UCK Podcast #4 (30 minuten) ‘Wat is de kleur van jouw communicatie?’
Dinsdag 28 juli om 20.00 uur.

Heb jij voorbeelden van of ervaring met het maken en bedenken van campagnes en communicatie-uitingen met oog voor diversiteit? Praat dan live mee, we zijn erg benieuwd naar je verhaal! Of stel jouw vraag aan onze gasten.

Podbean
Installeer alvast de gratis app Podbean op je smartphone of tablet om de uitzending te kunnen luisteren én om mee te kunnen praten. Je krijgt dinsdag kort voor de uitzending een link in je mail. Open die op je smartphone (of ander apparaat waar je de Podbean app op hebt), dan wordt de uitzending geopend in de app.

Aanmelden
Aanmelden kan op deze website (zie blokje rechts). Deelname is mogelijk voor UCK-leden, tot een kwartier na aanvang. Een uur voor de uitzending krijg je bericht met de link (of als je daarna nog aanmeldt, direct).

Introducés
De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl . We sturen zo snel mogelijk bericht terug.

Met vriendelijke groet,
De programmacommissie UCK

Deel deze bijeenkomst

Sluiten