Over UCK Online: Navigeren in een shitstorm

UCK Online: Navigeren in een shitstorm

Navigeren in een shitstorm: Welke koers vaar je als communicatieprofessional?

Sociale media, de plek waar iedereen zijn zendrecht vindt. En kanalenwaar veel mensen hun informatie vandaan halen. Maar wat doe je als informatie moedwillig wordt verdraaid en er een loopje wordt genomen met de waarheid?  Als iemand jouw berichtgeving kaapt om er een eigen punt mee te maken?

Het juiste tegenwicht bieden aan nep nieuws, desinformatie en opruien  vormt een grote uitdaging. Verspreiders van nepnieuws hoeven aan niemand verantwoording af te leggen. Tegelijkertijd maken ze misbruik van de goedgelovigheid van anderen. Voor je het weet wordt jouw nieuws opgeblazen tot een grote shitstorm. Wat doe je dan?

Onze gasten
Jos Govaart, Oprichter en PR adviseur van Coopr, maakte het meermaals mee en vroeg zich af wat de juiste koers was. Bestrijden? Duiden? Negeren? Hij vond geen eenduidig antwoord en riep in Adformatie vakgenoten op om concrete ervaringen uit te wisselen over echte casuïstiek. Welke lessen kunnen we daaruit leren voor ons vakgebied?

Willemijn Vader, specialist in storymarketing, reageerde op de oproep van Jos om het gesprek aan te gaan. Zij pleit ervoor het oordeel eraf te halen en polarisatie niet te versterken door wij/zij denken.

Koen van Tankeren, woordvoerder, crisiscommunicatie-expert én voorzitter van UCK, herkende zich ook in de oproep van Jos. Hij zag in zijn eigen praktijk zelf een aantal opvallende voorbeelden van dit fenomeen.

Op maandag 22 maart schuiven zij aan in onze nieuwe studio in Hilversum om hierover onder leiding van Machteld Kooij, bijgestaan door Rogier van den Berg als chatmaster, met elkaar én met jou als UCK-lid te praten. Tijdens de uitzending zullen naast concrete cases van de studiogasten ook cases die door de UCK-leden zijn aangedragen worden besproken. Wat werkt er wel en wat zeker niet?

Programma
maandag 22 maart
19.45u Thuisplek reserveren en je drankje en versnaperingen klaarzetten
19.50u Alvast inloggen op ons platform (de link krijg je vooraf toegestuurd na aanmelding)
20.00u Start online uitzending UCK vanuit onze nieuwe studio in Hilversum
21.00u Einde uitzending
21.00u Naborrelen

Vragen stellen
Wanneer je je aanmeldt voor dit programma, krijg je van ons op de dag van de uitzending via een e-mail de link waarmee je het programma op maandag 22 maart 2021 kunt volgen via MS Teams. Je kunt tijdens de uitzending via de chat vragen stellen en, wanneer je daartoe wordt uitgenodigd, live in gesprek gaan met de studiogasten.

Naborrelen
Na afloop van de live online uitzending is er gelegenheid om met elkaar na te praten en ‘na te borrelen’.  Vanwege de avondklok en het zo snel mogelijk verlaten van de studio is dit zonder de studiogasten. We informeren je nog over hoe je aan de naborrel kunt deelnemen als je, na aanmelding, op de dag van de uitzending zelf, de link naar de uitzending toegestuurd krijgt.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. 

Deel deze bijeenkomst

Sluiten