Over UCK online workshop: Magneetwoorden, zeg wat je wél wilt

UCK online workshop: Magneetwoorden, zeg wat je wél wilt

Géén afval achterlaten in het bos!’ Veel communicatie kun je zien als een gevalletje ‘Denk niet aan een roze olifant’: die benadrukt vooral wat je níet moet doen. De vraag is echter of je daarmee je doel bereikt. Volgens Jeanine Mies, tekstschrijver en trainer, kunnen we beter magneetwoorden gebruiken. Wat dat zijn en hoe ze hun werk doen, dat hoor en ervaar je tijdens de interactieve workshop (online) op dinsdag 11 mei.

Wat doen slogans als ‘Rij MONO’ en ‘Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot’ wél goed, maar de ‘Week van de Werkstress’ niet? Ze benoemen het gewenste gedrag in plaats van het probleem. Kijk om je heen en je ziet voorbeelden te over van ‘nietjes’, boodschappen over wat je níet moet doen. Maar kijk je naar hoe ons brein werkt, dan blijkt het een stuk slimmer om de aandacht te vestigen op wat wél de bedoeling is. Magneetwoorden doen dat. Aan de hand van borden in de openbare ruimte illustreert Jeanine Mies de werking ervan. Je ervaart welke teksten weerstand oproepen en welke je juist bereidwillig maken. 

Daag je creativiteit uit
In deze interactieve workshop verkennen we effectieve alternatieven. Wat wil je dat mensen doen? En welke taal werkt dan wél? Jeanine neemt je mee in de inzichten in gedragsverandering. Ontdek de 7 principes achter magneetwoorden en pas die principes toe op instructies, slogans, projectnamen en hashtags. In groepjes ga je daarmee zelf aan de slag.

Over Jeanine Mies
Jeanine Mies is ruim twintig jaar zelfstandig tekstschrijver en trainer. Ze werkt vooral in opdracht van de Rijksoverheid. Ze twittert, blogt en spreekt over de invloed van taal op gedrag. Haar boek Magneetwoorden verschijnt komend jaar. 

Programma
19.50 – 20.00 uur: druppel binnen in de virtuele ruimte en installeer je met een kop thee of koffie
20.00 – 21.30 uur: interactieve bijeenkomst 
21.30 – 21.45 uur: napraten bij de virtuele borrel 

Link (Teams)
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats via Teams. Iedereen die is aangemeld, krijgt kort van tevoren de link om deel te kunnen nemen.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl

Sluiten