Over 'Oog voor de omgeving' - Masterclass Strategische omgevingscommunicatie: van analyse naar strategie

'Oog voor de omgeving' - Masterclass Strategische omgevingscommunicatie: van analyse naar strategie

Oog voor je omgeving 
Masterclass Strategische omgevingscommunicatie (SOM-COM): van analyse naar strategie

Veel maatschappelijke opgaven lopen spaak door weerstand vanuit de omgeving. In de masterclass Strategische omgevingscommunicatie op woensdagavond 5 oktober a.s. laten Monique Broekhoff (ONSwitch) en Camiel Masseling (TenneT) je zien hoe je het omgevingsproces goed voorbereid in kunt gaan.

Welke toegevoegde waarde heb jij als communicatieprofessional in het omgevingsproces? En hoe kom je tot een omgevingsstrategie waarmee je vertrouwen kunt opbouwen en draagvlak kunt vergroten? 
Tijdens deze interactieve masterclass verkennen we de principes van een zorgvuldig en voorspelbaar omgevingsproces. We oefenen met het maken van een omgevingsstrategie op basis van jullie eigen vraagstukken. Neem daarom je eigen casus mee! Deze pitch je straks in 1 minuut bij je tafelgenoten en samen besluiten jullie aan welke casus jullie werken.

Tip voor jouw 1-minuut pitch: schrijf voor jezelf op wat de case is, wat de ‘spannendste’ issues zijn en welke stakeholders een belang hebben bij die issues.

Na afloop van deze masterclass heb je meer inzicht in hoe je vanuit een omgevingsanalyse tot een goede benaderingsstrategie komt, en welke rol jij daarin kan spelen.

Over de trainers

Camiel Masselink (TenneT) is omgevingsmanager bij TenneT, de beheerder van het hoogspanningsnet op land en op zee. Hij heeft hier ruime ervaring opgebouwd in strategisch en operationeel omgevingsmanagement bij de voorbereiding en aanleg van nieuwe hoogspanningsverbindingen op land. Camiel is nu betrokken bij meerdere net op zee-projecten om windparken op zee aan te sluiten op het landelijke hoogspanningsnet. www.tennet.eu

Monique Broekhoff (ONswitch) is adviseur en trainer Strategisch OmgevingsManagement (SOM), omgevingscommunicatie en verandermanagement. Zij ondersteunt organisaties bij complexe omgevings- en verandervraagstukken. Daarbij combineert zij haar expertise op het gebied van stakeholdermanagement met gedegen kennis van communicatie, motivatie en gedrag. Bij UCK gaf zij in het verleden al eerder de workshops Breininzichten en Omgevingscommunicatie. www.onswitch.nl

Programma
19.00u Inloop met koffie en thee
19.30u Start inhoudelijk programma
22.00u Napraten bij de borrel
22.15u Einde

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats in Seats2Meet Utrecht CS. Adres:
Moreelsepark 65, Utrecht (Hoog Overborgh), routebeschrijving. Deze locatie is het best bereikbaar met het OV en fiets. Parkeren (betaald) kan in de parkeergarage onder Hoog Catharijne. 

Aanmelden en introducés
Om je aan te klik je op de aanmeldknop op deze pagina. Toegang is alleen mogelijk als je vooraf bent aangemeld. Omdat dit een interactieve bijeenkomst is, hebben we een beperkt aantal plaatsen (40 deelnemers). Dit betekent dat UCK-leden voorrang hebben. Als UCK-lid kun je ook een collega communicatieprofessional als introducé aanmelden. Stuur hiervoor een e-mail naar ons secretariaat info<at>communicatiekring.nl, met daarin de naam en functie van je introducé en zijn of haar e-mailadres. Akkoord voor de deelname wordt daarna ook per e-mail bevestigd.

Meld je alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn. Bij aanmelding houden we rekening met je komst. No-show stellen we niet op prijs en wordt geregistreerd.

Versoepelingen
We zijn erg blij dat fysieke bijeenkomsten weer kunnen. Maar mocht je op de dag van deze bijeenkomst klachten hebben die corona- of griep gerelateerd zijn, meld je dan af (via: info<at>communicatiekring.nl) om te voorkomen dat je collega UCK-leden besmet.

Sluiten