Over Werkbezoek nieuwe bibliotheek: de huiskamer van de stad

Werkbezoek nieuwe bibliotheek: de huiskamer van de stad

Dinsdag 31 augustus, 19.30 - 22.00 uur

Een kijkje in de keuken bij Bibliotheek Utrecht. Hoe de bibliotheek niet alleen verhuisde van de Oudegracht naar de Neude, maar zich ook ontwikkelde van een plek met een wat stoffig imago tot de huiskamer van de stad.

Jarenlang werkte de bibliotheek Utrecht toe naar de start van de nieuwe bibliotheek in het veelbesproken voormalige postkantoor, in maart 2020. En precies op de dag van de grote feestelijke opening, ging Nederland op slot.

Die domper heeft Bibliotheek Utrecht er niet van weerhouden om een forse ontwikkeling door te maken. De bibliotheek heeft het oude imago van een wat stoffige plek waar je boeken kunt lenen, achter zich gelaten. Steeds meer is de bibliotheek een ontmoetingsplek met een culturele programmering, maatschappelijk debat en een informatiepunt voor mensen die wij als communicatieprofessionals vaak moeilijk kunnen bereiken. Overigens niet alleen in de binnenstad, maar ook in diverse stadswijken.

Hoe heeft de bibliotheek de stad meegenomen naar de Neude? Wat betekende dat voor de interne organisatie en communicatie? En hoe geeft de afdeling Marketing en Communicatie van de bibliotheek invulling aan de nieuwe rol van de bibliotheek? Hoofd Marketing en Communicatie Petra Orthel vertelt hoe ze dat hebben aangepakt. Ook leiden haar collega’s ons rond in het bijzondere gebouw.

Programma:
19.30 uur: inloop
20.00 – 21.00 uur: presentatie en rondleiding
21.00 – 22.00 uur: bijpraten met een hapje en drankje

Dit werkbezoek is de eerste fysieke bijeenkomst met een inhoudelijke programmering sinds de uitbraak van de coronacrisis. Op dit moment kunnen we plek bieden aan 40 UCK-leden. Is de bijeenkomst al vol, maar wil je wel komen? Meld je dan gewoon aan. Je komt dan op de reservelijst. Afhankelijk van het aantal mensen op de reservelijst kunnen we onderzoeken of we dit werkbezoek nog eens kunnen inplannen.

Locatie
Deze bijeenkomst vindt plaats bij Bibliotheek Utrecht, Neude 11 in Utrecht.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op de website, zie blokje rechts. Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden (dus geen toegang voor introducés) die ook vooraf zijn aangemeld. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt, want no show stellen we niet op prijs; dit registreren we.

Deel deze bijeenkomst

Sluiten