Over Themabijeenkomst 'Luister maar' - wat maakt podcasts succesvol?

Themabijeenkomst 'Luister maar' - wat maakt podcasts succesvol?

Podcasts, we kunnen er niet (meer) omheen. Bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar een podcast, zo blijkt uit onderzoek van Markteffect (Podcastmonitor 2021). Dat klinkt als een mooie kans voor communicatieprofessionals en marketeers om hun doelgroep op een effectieve manier te bereiken. Maar wat is een podcast eigenlijk? Waarom zou je voor een podcast kiezen en wat levert het je op? En hoe zet je zelf een succesvolle podcast op?
Wil jij hier meer van weten, meld je dan snel aan voor de UCK-themabijeenkomst op maandag 28 maart.

Tijdens deze themabijeenkomst praat Raymond de Jong (UCK), in eigen werk ook bekend met podcasts maken, met vier gasten:

  • Marjolein Stoop (Studio Stoop, film- en podcastmaker, voormalig NPO-journalist)
  • Ruben den Boer (Redacteur contentbureau Beklijf, student Master Digital Culture Studies Tilburg University en auteur Frankwatching)
  • Jorien Dekker(Contentmanager Staatsbosbeheer, opdrachtgever podcast Groene Oren) en Martijn van Tol(journalist deStudio en maker podcast Groene Oren)

Onze gasten delen deze avond hun kennis en inzichten met jou, met behulp van de nodige voorbeelden. Je krijgt handvatten voor als je er zelf een wilt opzetten, met de do’s & don’ts. Hoe kun je een goed verhaal goed vertellen? En hoe meet je vervolgens het succes van jouw podcast? Reken op een interactieve bijeenkomst met veel ruimte voor discussie en vragen stellen! 

Programma
19.30 uur Ontvangst met koffie en thee
20.00 – 21.30 uur Bijeenkomst
21.30 – 22.00 uur Napraten bij de borrel

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats in LaVie Meeting Center Utrecht, Sint Jacobsstraat 61, 3511 BP Utrecht. Dit is op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Aanmelden
Om je aan te melden ga je naar onze website (inloggen). Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden en een beperkt aantal introducés van UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn. Bij aanmelding houden we rekening met je komst. No-show stellen we niet op prijs.

Introducés
Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Versoepelingen
Met de versoepelingen van de Corona-maatregelen per 25 februari komen de verplichte 1,5 meter afstand, de vaste zitplaatsen en de mondkapjesplicht te vervallen; zowel in de openbare ruimtes als in de zalen van LaVie. Ook is er geen coronatoegangsbewijs meer nodig.

We kunnen ons voorstellen dat het misschien misschien nog wel even wennen is dat we weer in grotere groepen bijeen mogen komen. Houd daarom rekening met elkaar en blijf waar gewenst nog wat op afstand.

Mocht je op 28 maart klachten hebben die kunnen wijzen op corona, meld je dan af. Ook dat doe je via onze website.
 
Filmopname
Tijdens deze bijeenkomst maken we opnames voor een UCK-promotiefilmpje. Vind je het leuk om daaraan mee te werken? Laat dat ons dan ter plekke weten. Wil je niet in beeld komen? Geef dat ook aan, dan houden we daar rekening mee.

Sluiten