Over Hoe Namens de Familie slachtoffers helpt met mediadruk

Hoe Namens de Familie slachtoffers helpt met mediadruk

Moord, doodslag, vermissing; het zijn zaken waarover we dagelijks lezen in de media. Slachtoffers en nabestaanden krijgen een heftige schok te verwerken en worden daarnaast ook belaagd door journalisten. Namens de Familie (onderdeel van Slachtofferhulp Nederland) ondersteunt mensen die ongewild, onbedoeld en onverwacht het middelpunt van het nieuws zijn geworden. Op dinsdag 10 mei aanstaande staat het werk van Namens de Familie centraal bij de UCK.

In het afgelopen jaar was Namens de Familie intensief betrokken bij bijna honderd zaken waar slachtoffers, nabestaanden en familie geconfronteerd werden met een ingrijpende gebeurtenis. Mensen die in een stressvolle periode of door gebrek aan ervaring niet in staat zijn om zelf met de (social) mediadruk om te gaan.

Bijzondere discipline
Oprichter en manager van Namens de Familie Evy Khouw en media-adviseur Lars Walder zijn bij ons op 10 mei te gast en vertellen over deze bijzondere en emotioneel zware discipline in het communicatievak. Ze gaan in op de dynamiek tussen media en slachtoffers.
Hoe geef je communicatieadvies aan mensen die extreem heftige emoties meemaken? Wat is daaraan anders dan ‘gewoon’ communicatieadvies en wat maakt de woordvoering soms zo lastig? Hoe help je mensen om te gaan met de mediadruk, zeker wanneer er allerlei confronterende berichten in media verschijnen? En houd je journalisten af, of zet je ze misschien juist wel in?

Presentatie
Deze UCK-themabijeenkomst wordt geleid door UCK-lid Hanneke de Korte, in het dagelijks leven directeur Communicatie bij Gemeente Utrecht. Zij heeft vanuit haar professionele ervaring diverse raakvlakken met dit thema.

Programma
Let op: we beginnen dit keer een half uur eerder dan gebruikelijk!

19.00u Inloop met koffie en thee
20.00u Start inhoudelijk programma
21.30u Napraten bij de borrel
22.15u Einde

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats op een bijzondere locatie, namelijk in het Gerechtsgebouw van Utrecht. Adres: Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht. 

Aanmelden
Om je aan te melden ga je naar onze website (inloggen). Toegang is vooralsnog alleen mogelijk voor UCK-leden die vooraf zijn aangemeld. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn. Bij aanmelding houden we rekening met je komst. No-show stellen we niet op prijs en kan consequenties hebben bij toekomstige aanmeldingen.

Versoepelingen
We zijn erg blij dat fysieke bijeenkomsten weer kunnen. Maar mocht je op de dag van deze bijeenkomst klachten hebben die corona- of griep gerelateerd zijn, meld je dan af (via: secretariaat<at>communicatiekring.nl) om te voorkomen dat je collega UCK-leden besmet.

Deel deze bijeenkomst

Sluiten