Over Workshop geweldloze communicatie (wegens succes herhaald)

Workshop geweldloze communicatie (wegens succes herhaald)

In september vorig jaar organiseerden we twee succesvolle workshops over geweldloze communicatie. Het onderwerp bleek populair, want al binnen 1,5 uur zaten beiden workshops vol. Er kunnen maximaal 12 UCK-leden deelnemen. Grijp daarom nu alsnog je kans en meld je direct aan!

Als je onder druk staat, ben je al snel alleen maar bezig om de ander mee te krijgen en vergeet je, zelfs als communicatieprofessional, dat echt verbinding maken met de ander meer oplevert. Voor communicatieprofessionals is communiceren een tweede natuur, maar als we eerlijk zijn hebben we ook zelf te maken met gesprekken die minder goed verlopen. Soms lukt het je niet de vinger op de zere plek te leggen en lijkt een gesprek juist de verkeerde kant op te gaan. Misschien heb je het gevoel dat je niet op hetzelfde level zit met je gesprekspartner? Hoe kun je dan beter met elkaar in gesprek en op zoek naar echte verbinding?

Verbindende gesprekstechniek
In de workshop Geweldloze Communicatie maak je kennis met een verbindende gesprekstechniek. Je gaat op zoek naar elkaars behoeften; empathie voor jezelf en de ander staan hierbij centraal. Het is de taal van mededogen waarmee je de machtsstrijd overstijgt en beweegt naar samenwerking en vertrouwen. Het helpt om communicatie aantrekkelijker, doelgerichter en meer verbindend te maken.

Interactieve workshop
In deze workshop neemt dialoogexpert Annette Lubbers ons mee in de grondbeginselen en uitgangspunten van Geweldloze Communicatie. Na een introductie ga jij zelf aan het werk met je eigen casus. Via interactieve oefeningen en rollenspellen ervaar je hoe verbindende communicatie in het alledaagse (werk)leven kunt toepassen. Uiteindelijk ga je naar huis met verfrissende inzichten en een nieuw perspectief op jouw casus.

Over Annette Lubbers
Annette Lubbers is internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Ze is docent Dialoog aan de Hogeschool Utrecht bij de opleiding Communicatie en heeft haar eigen bureau Een Goed Gesprek waar vanuit ze organisaties adviseert en traint met name rondom vraagstukken over samenwerken, overleggen en dialoog met stakeholders. Eerder was zij te gast in onze online talkshow “Een goed gesprek: Van vastgelopen discussie naar dialoog”.

Grijp nu je kans en meld je aan
Ben je niet bang om je kwetsbaar op te stellen? Heb je een eigen casus waarmee je aan de slag wil? Meld je dan aan voor deze fysieke workshop op woensdag 18 mei. Let op: Er kunnen max.12 UCK-leden deelnemen. Om een effectieve inhoudelijke workshop te kunnen geven is een grotere groep niet wenselijk. Het is bovendien belangrijk dat alle deelnemers zich veilig voelen tijdens de workshop.

Programma
19.00 uur: Inloop met koffie en thee
19.30 – 22.00 uur: Interactieve workshop, met tussentijds een korte pauze
22.00 – 22.30 uur: Napraten met een hapje en drankje

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij Seats2Meet Utrecht CS, Moreelsepark 65, 3511 EP Utrecht. 

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaats blokkeert voor andere geïnteresseerden. Kun je onverhoopt toch niet komen? Annuleer dan zo snel mogelijk aanmelding zodat we je plek nog aan iemand anders kunnen aanbieden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd. Is de bijeenkomst al vol, maar wil je wel komen? Meld je gewoon aan. Je komt dan op de reservelijst en krijgt bericht zodra er alsnog plek vrijkomt.

Versoepelingen
We zijn erg blij dat fysieke bijeenkomsten weer kunnen. Maar mocht je op de dag van deze bijeenkomst klachten hebben die corona- of griep gerelateerd zijn, meld je dan af via secretariaat@communicatiekring.nl om te voorkomen dat je collega UCK-leden besmet.

Sluiten