Over La Vuelta Holanda: hoe krijg je de stad mee met dit wielerspektakel?

La Vuelta Holanda: hoe krijg je de stad mee met dit wielerspektakel?

In augustus raast het wielerpeloton van La Vuelta als één van de grootste wielerevenementen ter wereld door de provincie Utrecht. In de aanloop naar dit ‘Fiesta Roja’ neemt de Utrechtse Communicatiekring je op dinsdagavond 28 juni mee in het communicatietraject van La Vuelta Holanda: Hoe ziet de communicatie-opdracht rondom La Vuelta eruit? Welke lessen kunnen we trekken uit de Tour de France die in 2015 Utrecht aandeed? En hoe krijg je de stad Utrecht mee en zorg je dat de wielerronde méér wordt dan alleen een kort spektakel?

Over de sprekers

Femke van der Meij, communicatiemanager van La Vuelta Holanda, vertelt deze avond over de grote klus die zij aan het klaren is. Zij was tussen 2012 en 2015 ook verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie van Le Tour Utrecht en kan daarom haar kennis delen wat we van dat vorige wielerspektakel hebben geleerd.

Rob van Doggenaar, landelijk coördinator van het activatieprogramma namens La Vuelta Holanda en Hadassa Koopmans, communicatieadviseur gemeente Utrecht, laten zien hoe de gemeente met een ‘100-dagen activiteitenprogramma’ vooral ook maatschappelijke doelen op de agenda wil zetten rondom La Vuelta Holanda. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van mensen om meer te bewegen, om elkaar op te zoeken en samen activiteiten te ondernemen.

Programma

19.30 – 20.00 uur Ontvangst met koffie en thee
20.00 – 20.45 uur Interactieve presentaties door Femke van der Meij, Rob van Doggenaar en Hadassa Koopmans
20.45 – 21.15 uur Met elkaar in gesprek over het evenement en het opvoeren van de wielerkoorts in de Domstad
21.15 – 22.00 uur Borrel

Met als kers op de taart: op deze avond kun je je nog aanmelden als vrijwilliger van La Vuelta Holanda!

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats daar waar de belangrijkste La Vuelta activiteiten worden georganiseerd: in het Stadskantoor van de gemeente Utrecht! Stadsplateau 1, Utrecht, naast het Centraal Station.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Sluiten