Over De invloed van intimidatie en dreiging op ons communicatievak

De invloed van intimidatie en dreiging op ons communicatievak

Wij worden als communicatieprofessionals bij de uitoefening van ons werk steeds vaker geconfronteerd met intimidatie en dreiging. Omdat dit invloed heeft op de kwaliteit van ons werk, mogen we dit niet laten gebeuren. Hoog tijd om de vinger aan de pols te houden en te inventariseren welke zichtbare en onzichtbare invloed intimidatie en dreiging hebben. En vooral hoe we ons daartegen kunnen wapenen.

Caroline Koetsenruijter
Op maandag 11 juli aanstaande gaan we dit doen in het gezelschap van agressie- en conflictexpert Caroline Koetsenruijter en collega’s die ervaringen delen. Caroline heeft een achtergrond als onderzoeker en docent aan de Universiteit Leiden en is auteur van de boeken ‘Het agressieparadijs’ en ‘Jij moet je bek houden!’. Ze adviseert vele bedrijven en instellingen over hoe om te gaan met de uitwassen van de toenemende polarisatie in ons land. Vanwege haar kennis en visie is Caroline ook een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s.

Zichtbaar en onzichtbaar
Dat intimidatie en dreiging invloed heeft op hun functioneren, ondervinden politici en bestuurders, journalisten, wetenschappers en diverse andere deskundigen helaas al langer. Communicatieadviseurs en woordvoerders die hen adviseren en ondersteunen, hebben daar uiteraard ook mee te maken. In sommige gevallen is de invloed al zichtbaar bij de manier waarop we ons werk (kunnen) doen. Maar wellicht nog schadelijker is een onzichtbare kant, waarbij intimidatie en dreiging ons terughoudend of zelfs angstig maakt en zo invloed heeft op bijvoorbeeld teksten die we schrijven, woordvoering die we doen of communicatieadvies dat we geven. Het is belangrijk dat we deze situaties herkennen en ons beraden op hoe we weerbaar kunnen zijn tegen deze invloeden.

Samen ervaringen delen
Tijdens deze themabijeenkomst van de UCK zal er volop gelegenheid zijn voor het delen van ervaringen en interactie met onze gast Caroline Koetsenruijter. Praktijkervaringen zullen onder andere worden gedeeld door communicatiecollega’s van het UMC Utrecht waar we op 11 juli ook te gast zullen zijn. Diverse specialisten van het UMC waren de afgelopen jaren veelvuldig te gast in de media rondom corona. 

Programma
19.30u Inloop met koffie en thee
20.00u Start inhoudelijk programma
21.30u Napraten bij de borrel
22.15u Einde

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van UMC Utrecht). Adres: Lundlaan 6, 3584 EA Utrecht. Goed bereikbaar met auto, OV en fiets. Er is een auto- en een fietsgarage bij de ingang. De tram (vanaf Utrecht CS) stopt er voor de deur.

Aanmelden en introducés
Om je aan te melden ga je naar onze website (inloggen). Toegang is alleen mogelijk als je vooraf bent aangemeld. Als UCK-lid kun je ook een collega communicatieprofessional als introducé aanmelden. Ook introducés moeten vooraf zijn aangemeld. Stuur hiervoor een e-mail naar ons secretariaat info<at>communicatiekring.nl. Vermeld daarbij ajb volledige naam en functie van je introducé en zijn of haar e-mailadres. Akkoord voor de deelname wordt daarna ook per e-mail bevestigd.

Meld je alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn. Bij aanmelding houden we rekening met je komst. No-show stellen we niet op prijs en wordt geregistreerd.

Versoepelingen
We zijn erg blij dat fysieke bijeenkomsten weer kunnen. Maar mocht je op de dag van deze bijeenkomst klachten hebben die corona- of griep gerelateerd zijn, meld je dan af (via: info<at>communicatiekring.nl) om te voorkomen dat je collega UCK-leden besmet.

Sluiten