Over Zomerborrel bij Brouwerij de Leckere

Zomerborrel bij Brouwerij de Leckere

De traditionele zomerborrel vindt dit jaar plaats op donderdag 1 september. We nodigen je van harte uit voor een rondleiding bij de Utrechtse brouwerij de Leckere met aansluitend een biertje en een hapje in het Werkspoorcafé de Leckere.

Bronwater uit Utrechtse Heuvelrug
De Leckere bestaat sinds 1997 en is inmiddels een 100% biologische en 100% fossiele brandstof vrije brouwerij. Ze brouwt met bronwater uit de Utrechtse Heuvelrug en maakt gedurende het brouwproces hergebruik van warmte en koeling. De moutresten worden gebruikt voor biologisch veevoer. De nieuwe brouwerij is in 2018 gevestigd in de werkspoorfabriek aan de Schraverijstraat in Utrecht.

Utrechtse bierhistorie
De brouwers maken bieren met namen die zijn afgeleid van de Utrechtse (bier)historie zoals Witte Vrouwen, Sonnenborgh, Razende Swaen, Springhaver, Rode Toren, Cromhout, Blauwe Bijl en Gulden Craen.

De rondleiding door de brouwerij kan met groepen van maximaal 20 personen. De exacte invulling van het programma op 1 september is mede afhankelijk van het aantal UCK leden dat zich aanmeldt. Mogelijk zijn meerdere rondleidingen achter elkaar nodig.

Programma
16:30 uur: Inloop met een biertje bij Brouwerij de Leckere (Schraverijstraat 15 in Utrecht)
17:00 uur: korte presentatie over de Leckere
17:20 uur: Groep 1 start rondleiding in de brouwerij. Overige leden naar Werkspoorcafé de Leckere voor bier en hapjes. Het café (Tractieweg 43) ligt op 2 minuten loopafstand van de brouwerij.
17:50 uur: Groep 2 rondleiding / groep 1 naar Werkspoorcafé
18:20 uur: Groep 3 rondleiding / groep 2 terug naar Werkspoorcafé

Brouwerij en Café Werkspoor de Leckere zijn goed bereikbaar per OV, te lopen vanaf station Zuilen, gratis P-plaatsen, goed bereikbaar per fiets.

Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor UCK leden. Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er worden kosten voor je gemaakt, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Sluiten