Over Nieuwsmijders: wie zijn het en hoe kun je ze weer aanhaken?

Nieuwsmijders: wie zijn het en hoe kun je ze weer aanhaken?

In onze democratie vinden we een geïnformeerd publiek een voorwaarde om mee te komen. Maar sommige mensen ‘doen niet meer mee’, ze zijn afgehaakt van de politieke en maatschappelijke mainstream. Ze gaan niet stemmen, kijken geen journaal en volgen geen social media. Wie zijn deze mensen? Hoe kunnen deze ‘nieuwsmijders’ weer worden bereikt? En wat kunnen wij als communicatieprofessionals doen? Op dinsdagavond 31 januari kom je tijdens de UCK-bijeenkomst ‘Nieuwsmijders en afhakers’ hier meer over te weten. 

Nieuwsmijding nader geanalyseerd
Onder leiding van twee onderzoekers bij het lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie (Hogeschool Utrecht) gaan we het fenomeen van nieuwsmijding en alternatief mediagebruik analyseren.

Onderzoekers Renée van der Nat en Kiki de Bruin geven duiding in welke beweging zij zien in het gebruik van media. Wie zijn nieuwsmijders en wat zijn hun motivaties? Hoe en in hoeverre zijn zij toch geïnformeerd? En hoe moet je als communicatieprofessional inspelen op het sterk veranderende gedrag bij de ontvanger in consumeren van nieuws?

Programma

19.30 uur: Inloop met koffie en thee

20.00 uur: Start inhoudelijk programma
- Inleiding door Renée van der Nat, onderzoek naar mediagebruik/alternatief mediagebruik
- Inleiding door Kiki de Bruin, onderzoek naar nieuwsmijding
- Interactieve sessie met de deelnemers

21.30 uur: Napraten bij de borrel

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij accommodatie Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd. Wanneer de bijeenkomst vol is, plaatsen we je op de reservelijst. Als er door afmeldingen alsnog plek voor je is, krijg je zo snel mogelijk bericht.

Introducés
Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Deel deze bijeenkomst

Sluiten