Over Kansen artificiële intelligentie (AI) en ChatGPT voor communicatieprofessionals

Kansen artificiële intelligentie (AI) en ChatGPT voor communicatieprofessionals

ChatGPT. Er is bijna geen medium dat er recent niet over publiceert. Een stortvloed aan informatie en meningen. Een bedreiging of een kans? Het zorgt in elk geval voor veel onrust bij onder andere communicatieprofessionals. Hoog tijd om daarin enige orde te scheppen, inzicht te bieden en overzicht te geven. Daarom organiseren we bij de Utrechtse Communicatiekring op woensdag 15 februari aanstaande een actuele bijeenkomst over artificiële intelligentie en ChatGPT met specialisten Laurens Vreekamp en Sjoerd de Kreij.

Bij de stortvloed aan informatie die actueel loskomt rond ChatGPT beseffen weinigen dat de onderliggende techniek van artificiële intelligentie (AI) al veelvuldig overal in onze samenleving wordt toegepast door bedrijven en overheden. Bijvoorbeeld bij het inhuren van mensen, om verkeersstromen te reguleren of om spam uit je inbox te filteren.

Deskundigen zien de enorme potentie van AI om een bijdrage te leveren aan het oplossen van urgente problemen als met het klimaat, in de zorg en in het onderwijs. Maar zoals bij elke techniek kent ook AI risico’s bij verkeerd gebruik. Voorbeelden daarvan zijn discriminerende algoritmes (toeslagenaffaire) en dodelijke ongelukken met zelfsturende voertuigen.

Het komt er dus op aan hoe je artificiële intelligentie inzet en gebruikt. Zo ook in ons vak. Op 15 februari aanstaande geven Laurens Vreekamp en Sjoerd de Kreij ons op een indringende en realistische manier inzicht in de mogelijkheden van artificiële intelligentie voor communicatieprofessionals. Natuurlijk met bijzondere aandacht voor ChatGPT. Niet met het idee dat deze ontwikkeling een bedreiging zou zijn voor ons vak, maar vooral ook om het te zien als een kans voor verrijking en meer creativiteit. Laurens verdiept zich al jaren in AI en is in binnen- en buitenland een veelgevraagd spreker op dit vlak. Hij gaat met ons over AI in gesprek en Sjoerd zal daarbij diverse toepassingen tonen.

Programma
19:00  inloop met koffie en thee
19:30  inhoudelijk programma
21:00  napraten bij netwerkborrel
21:45  einde

Locatie
Deze bijeenkomst vindt plaats in het Stadskantoor van de Gemeente Utrecht pal naast Utrecht CS, adres: Stadsplateau 1, Utrecht.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd. Wanneer de bijeenkomst vol is, plaatsen we je op de reservelijst. Als er door afmeldingen alsnog plek voor je is, krijg je zo snel mogelijk bericht.

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor UCK-leden die vooraf zijn aangemeld. Zonder aanmelding is toegang niet mogelijk. Ben jij nog geen lid van de Utrechtse Communicatiekring en wil je deze bijeenkomst niet missen, dan is dit het ideale moment om lid te worden van de UCK! Bovendien profiteer je dan de rest van dit jubileumjaar (50 jaar UCK) van nog veel meer inspirerende vakbijeenkomsten voor communicatieprofessionals. Aanmelden als nieuw lid kan gemakkelijk en snel via onze website.

Sluiten