Over Social design voor de communicatiespecialist

Social design voor de communicatiespecialist

Social design voor de communicatiespecialist

Eenzaamheid, schuldenproblematiek, overmatige consumptie, integratie van nieuwkomers, geweld tegen hulpverleners… als communicatieprofessional krijgen we steeds meer te maken met complexe problemen. Bij de oplossing worden steeds vaker social designers ingezet. Ontwerpers die de mensen om wie het gaat centraal stellen, die samen met hen in co-creatie op zoek gaan naar passende stappen en die niet zozeer top-down, niet bottum-up, maar inside-out denken. Wat kunnen wij van hen leren? En hoe past dit in het huidige denken over communicatie? Daarover vertellen we graag op woensdag 22 maart.

Jasper Huiting is onderzoeker bij Lectoraat Co-Design van de Hogeschool Utrecht en docent bij de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD). Wendy van der Steen, is UCK-lid en eveneens docent CMD Utrecht. Samen nemen zij ons mee in de wereld van mensgericht ontwerp dat streeft naar maatschappelijke veranderingen. Een mooi voorbeeld van social design toont oud-student CMD Utrecht, Koen Vos, ons aan de hand van zijn afstudeeropdracht voor het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Hij ontwikkelde daarbij een tool die mensen helpt betaalafspraken te maken en waarmee hij het CJIB meer inzicht heeft gegeven in de ‘pains en gains’ van hun doelgroep.

Deze creatieve bijeenkomst organiseren we dit keer op een passende en dus creatieve locatie: Kapitaal Utrecht. Zie voor meer informatie kapitaalutrecht.nl/info.

 Programma
19:30 uur inloop met koffie en thee
20:00 uur inhoudelijk programma
21:30 uur napraten bij netwerkborrel
22:15 uur einde

 Locatie
Deze bijeenkomst vindt plaats bij Kapitaal Utrecht pal naast hoofdbureau politie Utrecht, adres: Paardenveld 5, Utrecht.

 Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd. Wanneer de bijeenkomst vol is, plaatsen we je op de reservelijst. Als er door afmeldingen alsnog plek voor je is, krijg je zo snel mogelijk bericht.

Introducés
Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Sluiten