Over Op bezoek bij HUB Utrecht: van nieuwsbrenger naar nieuwsplatform

Op bezoek bij HUB Utrecht: van nieuwsbrenger naar nieuwsplatform

Dinsdag 13 juni is UCK te gast bij HUB Utrecht, een media-initiatief gericht op lokale nieuwsvoorziening. De HUB kijkt op een vernieuwende manier naar de rol van journalistiek: niet alleen brenger van nieuws, maar juist ook samen met de stad nieuws vergaren. De Utrechtse Internet Courant (DUIC) en RTV Utrecht werken hierin samen, ook FunX, Straatnieuws en U in de Wijk zijn aangesloten.

 Studenten Media en Communicatie zetten experimentele projecten in de stad op, waarmee wordt onderzocht hoe de lokale journalistiek beter kan aansluiten bij het veranderend mediagedrag en de behoeften van de inwoners van Utrecht. In het afgelopen jaar hebben er al ruim 60 studenten meegewerkt aan producties. De HUB is daarmee een mooie proeftuin voor nieuw journalistiek talent.

Peter Voortman van RTV Utrecht en Martijn Rademakers van de DUIC ontvangen ons bij de HUB. Ze nemen ons mee in de gedachte achter dit initiatief en de plannen en ambities die zij hiermee hebben voor de stad. Daarna gaan we in gesprek over de vernieuwende plek die de HUB als nieuwsplatform inneemt in het medialandschap. Hoe kunnen wij daar als communicatieprofessionals een rol in hebben? We gaan ook in gesprek over de ambities van de HUB: hoe laat je inwoners op een goede manier participeren om het platform tot een succes te maken?

Sprekers
Martijn Rademakers, DUIC
Peter Voortman, RTV Utrecht

Programma
19.30 - 20.00 uur: Ontvangst en koffie
20.00: Toelichting locatie en in gesprek over
21.00-21.30 Napraten bij de borrel

Locatie
We zijn welkom bij de HUB: Achter Clarenburg 23-25 in Utrecht.  www.hubutrecht.nl

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
De UCK heeft nieuw beleid voor het toelaten van introducés. Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Sluiten