Over Verkiezingskoorts: campagne-analyse met UCK

Verkiezingskoorts: campagne-analyse met UCK

Op 22 november is het zover: het feest der democratie! Nederland kiest. Niet eerder in de recente geschiedenis was de Tweede Kamerverkiezing zo spannend. Nieuwe partijen, nieuwe gezichten, nieuwe geluiden: de kaarten worden stevig geschud. Ook nieuw: de Partij van de Arbeid en GroenLinks gingen voor het eerst sámen de strijd aan.

De Utrechtse Communicatiekring nodigt je op donderdagavond 7 december 2023 uit om samen terug te blikken op de verkiezingscampagne van PvdA-GL. Hoe ziet een verkiezingscampagne er normaal gesproken uit en hoe anders is het om een campagne te voeren namens twee politieke partijen? Beide partijen hebben hun eigen mores en gebruiken, hoe breng je deze twee stijlen samen? Hoe verloopt de samenwerking tussen de partijen? Welke verwachtingen waren er vooraf, en hoe zijn die uitgekomen?

Campagnemanager aan het woord
Voor deze avond hebben we Manuel Kaal uitgenodigd, hij was eerder campagnemanager bij de PvdA en is dit jaar als een van de campagneleiders ingeschakeld om de campagne voor PvdA-GL te organiseren. Tijdens deze avond deelt hij zijn kennis over campagnevoeren en blikken we met hem terug op zijn ervaringen in het afgelopen jaar. De avond is niet bedoeld als politiek debat, maar om te leren over communicatie. Als communicatieprofessional heb jij ongetwijfeld veel vragen, waar we ruim de tijd voor nemen. Wat viel jou op, wat vond je goed, wat had anders gekund?

Programma
19.30 uur: inloop met koffie en thee
20.00 uur: korte terugblik op de campagne door campagnemanager Manuel Kaal, aansluitend ruim de tijd voor gesprek en vragen uit de zaal
21.15 uur: napraten met een drankje
22.15 uur: einde

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij Seats2Meet, Moreelsepark 65, 3511 EP Utrecht (ook te bereiken via Winkelcentrum Hoog Catharijne)

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
Ben je (nog) geen lid en wil je deze bijeenkomst als introducé bijwonen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is. Leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding.

Sluiten