Over UCK: Spot On! 2-delige workshop woordvoering (13 feb + 19 maart)

UCK: Spot On! 2-delige workshop woordvoering (13 feb + 19 maart)

Ben jij een beginnende woordvoerder, of communicatieprofessional die af en toe het woord moet voeren, of een bestuurder daarbij moet helpen? Dan helpt de UCK jou op weg met een 2-delige workshop woordvoering en mediatraining. (Let op: alleen als jij in je werk te maken hebt met woordvoering!)

In twee sessies praten we je bij over de achtergronden en inzichten van het woordvoerderschap. Je leert een kernboodschap te formuleren. Ook verkennen we technieken om deze boodschap zo goed mogelijk over te brengen. In een tweede sessie gaan we dat in kleine groepen in de praktijk brengen. Dan mag je in een vertrouwde, veilige omgeving oefenen voor camera en microfoon. Best spannend, maar vooral ook heel leuk! Hoe voelt het als het spotlicht op jou is gericht? 

Wie en wat kun je verwachten?
Het eerste deel van deze workshop (op dinsdag 13 februari in La Vie Utrecht) verzorgen Hans Scholten en Koen van Tankeren. Allebei hebben ze jarenlange ervaring als woordvoerder in diverse organisaties en geven zij ook media- en presentatietrainingen aan woordvoerders, bestuurders en politici. Je krijgt een introductie op woordvoering: hoe formuleer je je kernboodschap en breng je die goed over het voetlicht? Reken op veel voorbeelden uit de praktijk.

In het tweede deel (op dinsdag 19 maart Aristo zalencentrum Lunetten, Utrecht) helpen we jou om het geleerde ook in de praktijk te brengen. Hiervoor sluiten er nog enkele trainers aan: behalve Hans Scholten en Koen van Tankeren zijn dat Annet Les en Machteld Kooij, eveneens mediatrainers met jarenlange ervaring. Je gaat oefenen voor de camera. Professionele cameramensen ondersteunen het geheel. Zij zorgen dat je er op je best op komt te staan en dat jij snel feedback krijgt op jouw verhaal.

Elke deelnemer verdient voldoende aandacht en daarom kunnen maximaal 25 mensen meedoen aan deze tweedelige workshop. Bovendien verwachten wij van alle deelnemers dat zij op beide dagen (dinsdag 13 februari en dinsdag 19 maart) aanwezig zijn.

Voor wie?
Je hebt je eerste stappen in het vak al gezet. Je bent beginnend woordvoerder of communicatieadviseur en doet af en toe woordvoering. Je adviseert anderen over mediacontacten en wat vanuit communicatief perspectief handig en verstandig is om te doen. Maar hoe is het als jij zelf de boodschapper bent? Hoe sta jij in de spotlights? Na deze workshop weet je wat belangrijk is om een goede boodschap over te brengen en stap je met vertrouwen het podium op. 

Programma 13 februari
19.30 uur: inloop met koffie en thee
20.00 uur: introductie op woordvoering, hoe formuleer je je kernboodschap en breng je die goed over het voetlicht?
21.30 uur: napraten met een drankje
22.30 uur: einde

Let op: de 2e bijeenkomst op dinsdag 19 maart start al om 17.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Locatie
De locatie voor deze eerste aflevering is La Vie Meeting Center Utrecht, Sint Jacobsstraat 61, 3511 BP Utrecht. (Ca. 5 minuten lopen van Utrecht Centraal Station, bushalte vlak voor de deur. Parkeren parkeergarage La Vie, Rozenstraat 1, 3511 BS Utrecht.)

Aanmelden
Aanmelden kan op deze website (blauwe knop).
Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. (Dus niet voor introducés).
Er is maar beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

(Illustratie: Microfoons (Freepik)

Sluiten