Over Haags rondje; excursie naar Den Haag

Haags rondje; excursie naar Den Haag

Voor iedereen die meer wil weten over hoe een Lobbytraject verloopt en het leuk vindt om daarvoor een uitstapje naar Den Haag te maken, organiseert UCK het Haags rondje. Want zeg je lobbyen, dan zeg je politiek. En wat is nou een betere plek om dit thema uit te lichten dan in Den Haag!

Dé locatie die onlosmakelijk met politiek en lobbyen verbonden is, is Nieuwspoort. Dit is dan ook de locatie waar we je gaan bijspijkeren over hoe je zo’n lobbytraject bewandelt. We doen dit met interessante gastsprekers die ons meer over lobbyen bij gaan brengen. Zo beginnen we met een casus waarbij een relevant lobbytraject wordt uitgelicht. Vervolgens vernemen we meer over de rol van verslaggevers en journalisten bij het lobbyen en hoe je hiermee om kunt gaan. En als laatste kijken we hoe vanuit de politiek wordt omgegaan met lobbyen en kun je gericht vragen stellen hierover aan een politcus. Dit vindt plaats bij de Sociaal-Economische Raad (SER).

Waar gaan we heen en wie kun je verwachten

Nieuwspoort
Het internationaal Perscentrum Nieuwspoort is dé ontmoetingsplaats voor politici, journalisten en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ze kunnen elkaar ongestoord ontmoeten en gedachten uitwisselen. Binnen de sociëteit geldt de zogenaamde Nieuwspoortcode: wat besproken en gezien wordt kan worden gebruikt in de krant of voor radio en televisie, maar de bron blijft onbekend, net als de plaats waar het nieuws vandaan kwam.

Van Oort & Van Oort
Hoe je moet lobbyen weten ze bij het Haagse Public affairs bureau Van Oort & Van Oort als geen ander. Meer over het lobbytraject en de do’s en don’ts worden ons bijgebracht door onze gastspreker van dit bureau.

Dagelijks staan de adviseurs van Van Oort & Van Oort klaar om opdrachtgevers te adviseren over strategische vraagstukken in het publieke domein.. Bij het positioneren van hun opdrachtgevers en hun belangen gebruiken ze het brede maatschappelijke debat als referentiekader. Rondom welke issues kan de opdrachtgever meebewegen in de lopende discussies en gerichte oplossingen bieden? Op welke wijze kan de opdrachtgever een breed draagvlak organiseren?

Parlementair verslaggever Wilco Boom
De directie van Nieuwspoort werkt nauw samen met de Raad van Toezicht, onder voorzitterschap van NOS-politiek verslaggever Wilco Boom. Wilco vertelt ons meer over Nieuwspoort maar ook over zijn rol als politiek verslaggever bij lobbytrajecten. Je kunt hem de hemd van het lijf vragen over dit onderwerp.

SER
De tweede locatie waar we naartoe gaan is de SER. De Sociaal-Economische Raad (SER) is de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement over sociaal-economische vraagstukken. In de SER werken ondernemers, werknemers en onafhankelijke kroonleden samen.

Politicus
Natuurlijk mag een politicus niet ontbreken tijdens onze Haagse excursie. Wie dit zal zijn blijft nog even geheim. Houd vooral onze website in de gaten, want binnenkort wordt meer hierover onthuld.

 Programma
10.30 -11.00 uur   Aankomst en welkom in Nieuwspoort

11.00 - 12.30 uur  Presentatie + Q&A Lobbyen Van Oort en Van Oort

12.30 - 13.30 uur  Lunch met Wilco Boom, parlementair verslaggever en voorzitter Raad van Toezicht Nieuwspoort

13.30 – 14.30 uur  Rondje Den haag: wandeling

14.30 – 15.00 uur   Aankomst bij de SER

15.00 – 16.00 uur   Politicus (naam volgt nog)

16.00 – 16.45 uur   Borrel

Einde

17.00 uur                Hapje eten (wie mee wil, en op eigen rekening)

Locaties
Perscentrum Nieuwspoort
Bezuidenhoutseweg 67
2594 AC Den Haag

SER
Bezuidenhoutseweg 60
2594 AW Den Haag

Aanmelden kan op de website.
Deelname is mogelijk voor UCK-leden, mits vooraf aangemeld. Voor deelname wordt een eigen bijdrage van 25 euro p.p. gevraagd (voor lunch en consumpties), vervoer van en naar de Den haag en het avondeten (voor wie mee wil) is voor eigen rekening. Er is beperkt plaats (limiet 30 personen), dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaatsen blokkeert voor andere geïnteresseerden. No show stellen we niet op prijs, wordt door ons geregistreerd en je geld wordt niet geretourneerd.

Introducés
Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je dan weten of er ruimte voor je is (leden van de UCK gaan in principe voor bij de aanmelding).

Prijzen

Dit is een bijzondere bijeenkomst, waarbij we meer bieden dan normaal. Daarom hanteren we een toegangsprijs. Deze wordt via automatische incasso betaald na 1 mei.

Als blijkt dat je toch niet kunt komen, meld je dan uiterlijk 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst kosteloos af.

Sluiten