Over UCK woe 29 mei: Bijeenkomst crisiscommunicatie gijzeling café Petticoat Ede

UCK woe 29 mei: Bijeenkomst crisiscommunicatie gijzeling café Petticoat Ede

Een gezellige avond en nacht feesten in café Petticoat in Ede mondde zaterdagochtend 30 maart 2024 uit in een zenuwslopende gijzeling. Personeel van de dansclub werd urenlang bedreigd door een gewapende man. Pas aan het begin van de middag eindigde de gijzeling. Omdat er in het begin nog veel onduidelijk was, werd het zekere voor het onzekere genomen en kwamen hulpdiensten en veiligheidsdiensten in grote getalen in actie. 

Een impactvolle gebeurtenis waarbij goede crisiscommunicatie cruciaal was om duiding te geven aan wat er aan de hand was. Het vroeg om snel en accuraat handelen van de verschillende diensten en de gemeentelijke organisatie van Ede. De gijzeling maakte diepe indruk op de inwoners van Ede. Maar ook nationaal en internationaal was er veel aandacht. In een mum van tijd was Ede wereldnieuws.

Op woensdag 29 mei is de Utrechtse Communicatiekring te gast in Ede. Dan praten we over de manier waarop crisiscommunicatie is aangepakt bij deze gijzeling. Welke onzekerheden waren er, welke dilemma’s leverde dat op en welke keuzes werden er gemaakt om wel of niet te communiceren? We bespreken dit met burgemeester René Verhulst, zijn woordvoerder Patricia Nep, politiewoordvoerder Simen Klok en coördinator crisiscommunicatie Jop Heinen van de politie. Ook is Jeroen Baardemans van Namens de Familie aanwezig. Hij is de woordvoerder van de mensen die werden gegijzeld.

Onder leiding van UCK-lid en adviseur crisiscommunicatie Koen van Tankeren maken we er een interactieve bijeenkomst van, waarbij we terugkijken naar de omstandigheden waarin de burgemeester beslissingen moest nemen en de anderen verantwoordelijk waren voor de communicatiestrategie en de woordvoering. Wat hebben zij geleerd van de gebeurtenissen die nog vers in ons geheugen zitten? En wat kunnen wij allen daar als communicatieprofessionals van leren?

Programma
19:30u inloop met koffie en thee
20:00u inhoudelijk programma
21:30u napraten bij netwerkborrel
22:15u einde bijeenkomst

Locatie
Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Ede, adres: Bergstraat 4. De locatie is op loopafstand (6 min) van station Ede. Als je vanuit Utrecht komt, is de reistijd 34 minuten vanaf Utrecht CS en moet je op station Ede-Wageningen overstappen). Als je met de auto komt is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.


Aanmelding 
Aanmelden kan via onze website. Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden die vooraf zijn aangemeld. Aanmelding sluit op maandag 27 mei om 18.00 uur. Zonder aanmelding vooraf is toegang niet mogelijk. No show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd, dus meld je enkel aan als je zeker weet dat je komt.

Introducés
Wil je als introducé aan deze bijeenkomst meedoen, stuur dan een mailtje met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Geef aan wie je bent en waarom je graag aanwezig wilt zijn. Uiterlijk op vrijdag 24 mei laten we je dan weten of er ruimte voor je is. (Leden van de UCK gaan voor bij de aanmelding).

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Sluiten