Over Workshop ‘Anders kijken, meer zien’ over non-verbale communicatie

Workshop ‘Anders kijken, meer zien’ over non-verbale communicatie

Je kunt niet niet communiceren
Als mens communiceer je de hele dag, je kunt niet niet communiceren. Je wilt bijvoorbeeld stakeholders tijdens een presentatie meenemen in je verhaal, je vergadert en discussieert met collega’s over een plan van aanpak of je communiceert thuis met je partner, vrienden of kinderen over wat je vanavond gaat eten. Als marketing- en/of communicatieprofessional ben je misschien nog wel meer dan een gemiddeld persoon bezig met het overbrengen van je verhaal en het meenemen van je stakeholders, zodat je hen enthousiast krijgt voor je idee. Misschien herken je dan ook wel dat je na die vergadering een ‘ja’ te horen hebt gehad, maar aan alles merkt dat diegene toch niet zo enthousiast is. Maar hoe zit dat dan en hoe krijg je hier meer vat op? Daar ga je in deze workshop meer over leren.

Vergroot jouw impact in gesprekken
Hoor en zie tijdens deze workshop hoe je non-verbale signalen herkent en hoe je zo beter op je gesprekspartner kunt inspelen. Zo maak je niet alleen meer verbinding met je gesprekspartner, je ervaart ook meer regie in je gesprekken.

Daniëlle Regnerij van InGeZicht laat op deze avond zien dat je tijdens een gesprek niet alleen moet luisteren, maar vooral ook moet kijken. Daniëlle zegt hierover: “Eén van de aspecten waar we veel van missen is: ‘het gesprek zonder woorden’. Dat is jammer want kennis over non-verbale communicatie is geen optie, maar een must voor effectieve gesprekken.” De nadruk ligt tijdens deze workshop op het leren kijken naar anderen tijdens je gesprekken.

Over Daniëlle
Je krijgt deze avond een proeverij van non-verbale communicatie. Daniëlle heeft veel ervaring met loopbaanbegeleiding, trainee development, coaching en leiderschapsprogramma’s.

Naast haar werk bij Rabobank, Shell en Achmea, heeft zij zich gespecialiseerd in non-verbale communicatie bij verschillende opleidingsinstituten. In het vakblad Tijdschrift voor Management Development is een uitgebreid artikel van Daniëlle over non-verbale communicatie gepubliceerd.

Pas de laatste decennia is er meer aandacht gekomen voor dit onderdeel van onze communicatie. Er leven veel aannames over hoe dit zou werken. Daniëlle is gespecialiseerd in non-verbale communicatie gebaseerd op state of the art wetenschappelijk onderzoek.

Ze vertaalt de wetenschappelijke inzichten voor jou naar concrete adviezen waarmee je als communicatieprofessional meteen aan de slag kan!

Welke onderwerpen kun je verwachten deze avond?  

  • Het fenomeen ‘de eerste indruk’.
  • Het kader van non-verbale communicatie. Ons doel en de rol van non-verbale communicatie in onze dagelijkse gesprekken.
  • Onze zeven basisemoties die we in elke cultuur op dezelfde wijze laten zien.
  • De top 5 van non-verbale signalen in onze dagelijkse gesprekken op kantoor. 
  • Tijdens de workshop wordt gewerkt met filmpjes van iconische interviews. 

Meld je nu aan voor de workshop en vergroot je impact! Deelnemers krijgen een week van te voren een drie-dagen-challenge toegestuurd: een opdracht die je in één minuut per dag uitvoert, gedurende drie dagen.

Programma
19:30 - 20:00 uur Inloop met koffie en thee
20.00 - 21.30 uur Workshop ‘Anders kijken, meer zien.’
21.30 - 22.00 uur Napraten met een drankje

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij Het Huis Utrecht (Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht).

Aanmelden
Aanmelden kan via onze website, zie het blokje rechts. Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden die vooraf zijn aangemeld. Aanmelden kan tot en met woensdag 20 september 2023. Er is beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaats blokkeert voor andere geïnteresseerden. No-show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
Ben je (nog) geen lid van het UCK en wil je als introducé bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, stuur dan een e-mail met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je weten of er ruimte voor je is. Leden van het UCK gaan voor bij de aanmelding. Vanzelfsprekend kun je ook lid worden van het UCK en je vervolgens als lid aanmelden voor deze bijeenkomst.

Sluiten