Over Masterclass Inclusieve communicatie

Masterclass Inclusieve communicatie

Masterclass inclusieve communicatie

Inclusieve communicatie, wat is dat? In een samenleving die steeds diverser wordt, gaan bedrijven en overheden constant op zoek naar manieren om efficiënt te communiceren en iedereen binnen hun doelgroep te bereiken. Jij staat als communicatieprofessional aan de lat om zo inclusief mogelijk te communiceren.

Maar onbewust heb je zelf een eigen bevooroordeeld wereldbeeld opgebouwd. Je omgeving, de mensen met wie je bevriend bent, de organisatie waarvoor je werkt, je socialmediakanaal, de krant die je leest: alles heeft invloed op hoe jij de wereld bekijkt. Je omgeeft je met mensen die dezelfde media bekijken en dezelfde mening delen. Als jij bezig bent met communicatie, neem je onbewust die aannames en vooroordelen mee.

Tijdens een speciale masterclass neemt UCK-lid Saber Benjah ons mee in de wereld van inclusie. Wat is het verschil tussen inclusie en diversiteit? Hoe zorg je ervoor dat je je doelgroep bereikt met de juiste toon? In een interactieve avond worden we aan de hand van voorbeelden meegenomen in de do’s en don’ts van inclusie. Je krijgt inzichten waarom inclusie een belangrijk thema is. Ook leer je tips en tricks hoe je een breder publiek aan kunt spreken en weg kunt blijven van stereotypes en clichés.

Over de spreker
UCK-lid Saber Benjah is expert op het gebied van inclusieve communicatie en werkt als trainer, spreker en adviseur bij Van de Bunt. Hij heeft diverse organisaties begeleid in gesprekken over diversiteit en inclusie. Onlangs lanceerde hij de Diversiteit Dialoogkaarten: een set van 50 vragen over Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid.

Datum
Dinsdag 24 oktober

Locatie
Voor de bijeenkomst hebben we een speciale locatie in de stad gereserveerd: we zijn welkom bij A Beautiful Mess. Op het terrein van azc Utrecht bevindt zich een ontmoetingsruimte, A Beautiful Mess, voor en door bewoners. Deze plek fungeert tevens als verbindingsplek met de buurt Oog in Al, waar het azc gevestigd is. In samenwerking met Refugee Company is op deze bijzondere locatie in 2020 de ontmoetingsruimte gestart.

De trainees van het gezellige café zijn allen bewoner van het azc. Trainees vinden hier een vrije en veilige plek om met een team aan de slag te gaan en te proeven van het horecavak. Ze helpen in de keuken of in de bediening en leren Nederlands.

Adres: Joseph Haydnlaan 2 te Utrecht

Programma
19:30 - 20:00 uur Inloop met koffie en thee
20.00 - 21.30 uur Masterclass inclusieve communicatie
21.30 - 22.00 uur Napraten met een drankje

Vraag vooraf
Heb jij zelf een poster, social media-post, campagne, doelgroepomschrijving waarin inclusie helemaal goed gaat óf juist onwijs de plank wordt misgeslagen? Om de masterclass zo relevant en interactief mogelijk te maken kun jij vooraf een casus insturen. Stuur je voorbeeld naar saber@benjah.com.

Aanmelden
Aanmelden kan via onze website, zie het blokje rechts. Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden die vooraf zijn aangemeld. Er is beperkt plaats, dus meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaats blokkeert voor andere geïnteresseerden. No-show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
Ben je (nog) geen lid van het UCK en wil je als introducé bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, stuur dan een e-mail met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vijf dagen voor de bijeenkomst laten we je weten of er ruimte voor je is. Leden van het UCK gaan voor bij de aanmelding. Vanzelfsprekend kun je ook lid worden van het UCK en je vervolgens als lid aanmelden voor deze bijeenkomst.

Sluiten