Over Woe 3 april: Masterclass 'Ontwikkel je informeel leiderschap'

Woe 3 april: Masterclass 'Ontwikkel je informeel leiderschap'

Je herkent dit vast: Als marketing- en communicatieprofessional stuur je in de praktijk met regelmaat een team of projectgroep aan, terwijl je op papier niet hun leidinggevende bent. Je hebt op dat moment bijvoorbeeld naast adviseur ook de rol van projectleider. Je bent gecommitteerd en enthousiast over je werk en je project, maar om dit verder te brengen heb je anderen nodig. Anderen die je niet hiërarchisch aanstuurt. Anderen die zich misschien (nog) niet betrokken voelen bij jouw doelstellingen. Wat kun je dan doen? Hoe betrek je een ander bij jouw project als je geen formele macht over diegene hebt?

Hoe ga je daarmee om en zorg je ervoor dat je iedereen in beweging krijgt? Hoe zorg je voor commitment bij betrokkenen om het beoogde resultaat voor de organisatie te bereiken? En hoe balanceer je hiermee met je andere werkzaamheden, oftewel andere professionele rollen die je hebt?

Tijdens deze interactieve  masterclass leert Dees van Oosterhout je hoe je vanuit ieders drijfveren vanuit aandacht voor de onderlinge relatie een gemeenschappelijk doel creëert en anderen daaraan committeert. Hoe werk je slimmer, niet harder? Hoe voeg je waarde toe vanuit je professionele expertise? Aan de hand van diverse beproefde werkvormen, die je hierna ook zelf kunt gaan inzetten, neemt Dees ons mee in hoe je kunt sturen op draagvlak en betrokkenheid. Na deze masterclass heb je handvatten die je direct kunt inzetten in jouw dagelijkse praktijk en hierdoor maak je meer impact en voel je dat je van waarde bent.

Over de gastspreker
Dees van Oosterhout werkt als zelfstandig adviseur binnen de overheid, non-profitorganisaties en het bedrijfsleven. Het is haar passie om haar opdrachtgevers zodanig te ondersteunen, dat zij vanuit hun eigen kracht en authenticiteit hun beoogde doel en resultaat behalen. Vanuit die passie schreef ze meerdere boeken over o.a. procesregie. Haar meest recente boek ‘Rolswitch’ werd door de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) in 2023 gekroond tot boek van het jaar. Dit boek richt zich op de verschillende rollen die professionals, naast hun inhoudelijke werk, vervullen. Hoe je deze effectief oppakt én hoe je ertussen kunt switchen, waardoor je niet alleen resultaten haalt maar ook van waarde bent.

Programma
19.00u. Inloop met koffie en thee
19.30u. Start interactief programma door Dees van Oosterhout.
21.30u. Borrel
22.00u. Einde

Let op! We starten deze bijeenkomst een half uur eerder dan je van ons gewend bent.

Locatie
Deze UCK-bijeenkomst vindt plaats bij De Witte Vosch, Oudegracht 46 in Utrecht. Deze locatie is op loopafstand van Utrecht CS (+/- 15 min.) en enkele minuten lopen vanaf de dichtsbijzijnde bushaltes aan de Neude en de St. Jacobsstraat. Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Paardenveld. Andere optie is om te kiezen voor een van de P+R locaties aan de rand van de stad en de bus of tram richting het centrum te nemen.

Aanmelden
Aanmelden kan hier op deze website, zie blokje rechts. Deelname is alleen mogelijk voor UCK-leden die vooraf zijn aangemeld. Aanmelden kan tot en met maandag 1 april. Er is plaats voor 50 deelnemers. Meld je alleen aan als je zeker weet dat je komt en geen plaats blokkeert voor andere geïnteresseerden. No-show stellen we niet op prijs en wordt door ons geregistreerd.

Introducés
Ben je (nog) geen lid van het UCK en wil je als introducé bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, stuur dan een e-mail met jouw verzoek naar info@communicatiekring.nl. Vier dagen voor de bijeenkomst laten we je weten of er ruimte voor je is. Leden van UCK gaan voor bij deelname. Vanzelfsprekend kun je ook lid worden van het UCK en je vervolgens als lid aanmelden voor deze bijeenkomst.

 

Sluiten