Activiteiten

Agenda

 1. Op 27-09-2023 in :

  Workshop ‘Anders kijken, meer zien’ over non-verbale communicatie

  Vergroot jouw impact op gesprekken! Hoor en zie tijdens deze workshop hoe je non-verbale signalen herkent en hoe je zo beter op je gesprekspartner kunt inspelen. Zo maak je niet alleen meer verbinding met je gesprekspartner, je ervaart ook meer regie in je gesprekken.

  Daniëlle Regnerij van InGeZicht laat op deze avond zien dat je tijdens een gesprek niet alleen moet luisteren, maar vooral ook moet kijken. 

 2. Op 01-09-2023 in :

  Jubileumbijeenkomst Misleidende verleiding

  Op vrijdag 1 september ben je vanaf 15.30 uur tot 21:00 uur van harte welkom om samen met andere leden het lustrum van de Utrechtse Communicatie Kring (UCK) te vieren. De jubileumbijeenkomst staat in het teken van ‘Misleidende Verleiding’. Mogen we jou verleiden om hierbij te zijn? 

 3. Op 27-07-2023 in :

  UCK Zomerborrel: thuisblijvers in historisch Utrecht

  Het is zomer, iedereen is waarschijnlijk nog druk bezig met die laatste presentatie, positioneringsvoorstel, zoomgesprek of andere klus af te ronden. Daarna breekt de rustige zomerperiode aan. Speciaal voor al die UCK-leden die níet (dan) op vakantie gaan, organiseren we op donderdag 27 juli de UCK Zomerborrel!

 4. Op 10-07-2023 in :

  Inspiratiesessie Zakelijk Tekenen

  Ontdek de kracht van (zakelijk) tekenen tijdens deze compacte en praktische workshop. Stap voor stap leer je handige tips en tricks om eenvoudige en effectieve tekeningen te maken die je kunt gebruiken in je communicatie met collega's en klanten. Want laten we eerlijk zijn, beelden trekken de aandacht, worden sneller begrepen en blijven ook nog eens beter in het geheugen hangen.

  Deze inspiratiesessie wordt verzorgd door De Betekenaar.

 5. Op 28-06-2023 in :

  Operatie Cookiemonster in landelijke Politiehub!

  Op woensdag 28 juni aanstaande zijn we met de UCK weer eens te gast op een aparte locatie: HUB50, het gloednieuwe landelijke innovatiecentrum van de politie in het Utrechtse Papendorp. We krijgen een inkijkje in een bijzonder gebouw, maar ook een bijzonder verhaal: de communicatie bij Operatie ‘Cookiemonster’. Een wereldwijde politieactie tegen cybercriminelen, waarbij de Nederlandse Politie internationaal verantwoordelijk was voor de communicatie.

 6. Op 13-06-2023 in :

  Op bezoek bij HUB Utrecht: van nieuwsbrenger naar nieuwsplatform

  Dinsdag 13 juni is UCK te gast bij HUB Utrecht, een media-initiatief gericht op lokale nieuwsvoorziening. De HUB kijkt op een vernieuwende manier naar de rol van journalistiek: niet alleen brenger van nieuws, maar juist ook samen met de stad nieuws vergaren. De Utrechtse Internet Courant (DUIC) en RTV Utrecht werken hierin samen, ook FunX, BingoFM en U in de Wijk zijn aangesloten.

 7. Op 23-05-2023 in :

  UCK's Lightning Talks: verse inspiratie

  Op dinsdagavond 23 mei gaan we weer los met de Lightning Talks, de terugkerende verfrissende inspiratiedouche van de Utrechtse Communicatiekring! En wat is een goede spreker zonder een nieuwsgierig en enthousiast publiek..? Meld je nu aan voor deze bijeenkomst en laat die ideeën maar stromen!

 8. Op 17-05-2023 in :

  (C)ommetje landgoed Amelisweerd/Rhijnauwen

  Het is weer langer licht en de temperaturen worden weer aangenamer. Tijd voor een UCK (c)ommetje! Dit keer gaan we wandelen met Hella van der Wijst, die je misschien kent van het KRO-programma ‘De wandeling’ of haar boek ‘Wandelen met Hella’. Op woensdagavond 17 mei neemt Hella ons mee op een wandeling door het mooie natuurgebied van Amelisweerd/Rhijnauwen.

Sluiten