Activiteiten

Agenda

 1. Op 23-06-20 in :

  UCK Online: De kracht van taal voor gedragsverandering

  In de volgende live talkshow van UCK Online op dinsdag 23 juni (20.00-21.00 uur) gaat het over de kracht van taal voor gedragsverandering. Je kunt vragen stellen via ons platform en na afloop drinken we graag online een borrel met je.

 2. Op 11-06-20:

  UCK Podcast #3: ‘Hoe blijf je angst de baas in crisistijd?’

  “Angst is een slechte raadgever”, is het devies van Marieke van Bommel-Bekker, hoofd communicatie bij Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. In dit ziekenhuis werd de eerste corona-patiënt opgenomen - en daarna volgden vele anderen. Zij is donderdagavond 11 juni samen met Marieke Hendrix, UCK-lid en adviseur verandercommunicatie, te gast in de 3e podcast van het UCK Online Project.

 3. Op 26-05-20:

  Uitnodiging UCK online - ‘Welke invloed heeft deze tijd op onze beeldcommunicatie?’

  Wij nodigen je graag uit voor de derde live online streaming van de Utrechtse Communicatiekring, dinsdagavond 26 mei aanstaande om 20.00 uur. Je kunt vragen stellen via ons platform en na afloop drinken we graag online een borrel met je!

 4. Op 19-05-20:

  Thuiswerken: een nieuwe apenrots? - Podcast #2

  “We zijn veel meer aap dan we willen toegeven. Ook al denken we dat we verlichte wezens zijn: we zijn diep van binnen gewoon primaten, die houden van de apenrots. Zeker in tijden van crisis of nood”, zegt Danielle Braun, corporate antropoloog. 

  Presentator Marjolein Stoop gaat dinsdag 19 mei met Danielle Braun in gesprek. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, en heeft twee boeken geschreven: de Corporate Tribe en Building Tribes. 

  UCK Podcast #2 ‘Thuiswerken: een nieuwe apenrots?’ duurt 30 minuten en is interactief: er is veel ruimte om jouw vragen live te stellen aan Danielle Braun. 

 5. Op 28-04-20:

  Online UCK-programma ‘Hoe werk jij door in coronatijd?’

  “Meneer Rutte, al weken zegt u dat Nederland zich voorbeeldig gedraagt en wat krijgen mensen ervoor terug? Nog eens drie weken verlenging. Hoe rijmt u dat met elkaar?” Met een vraag kun je als journalist behoorlijk de plank mis slaan. Maar hoe zit het eigenlijk met ons, communicatiespecialisten. Slaan wij ook de plank wel eens mis in deze corona-tijden? Wat zijn we aan het ontdekken op communicatiegebied? Maak een nieuwe UCK onlineuitzending mee met dit thema.

 6. Op 23-04-20:

  UCK Podcast #1 De communicatiekracht van muziek

  De Utrechtse Communicatiekring presenteert donderdag 23 april haar eerste live podcast! Een onderdeel van het UCK Online Project in deze tijd van corona waarin fysieke bijeenkomsten voor leden niet mogelijk zijn. Thema: ‘de communicatiekracht van muziek’.

  Presntator Marjolein Stoop praat met neuropsycoloog Rebecca Schaefer en Leonne van der Ven van PR en communicatiebureau De Wolven over de invloed van muziek op ons brein en ons gedrag. 
  Je kan deze podcast live volgen via Podbean en tijdens de uitzending ook vragen stellen aan de gasten. 

 7. Op 21-04-20:

  Online borrel

  Heb je al eens virtueel geborreld? Zin in een verzetje in je eigen huis? Speciaal voor UCK-leden organiseren we op dinsdag 21 april van 16:30 - 17:10 uur een online UCK borrel.

 8. Op 02-04-20:

  Do 2/4: Online UCK-programma ‘Hoe werk jij in deze tijd van corona?’

  De Utrechtse Communicatiekring nodigt je uit voor onze eerste online UCK-bijeenkomst. Op donderdag 2 april aanstaande presenteren we het programma ‘Hoe werk jij in deze tijd van corona?’. 
  De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben veel effect op ons werk en ons privéleven. In deze live uitzending vertellen vier UCK-leden hoe ze daarmee omgaan in hun werk. En jij kunt hierover als online-deelnemer ook meepraten.

Sluiten