Activiteiten

Agenda

 1. Op 28-06-2023 in :

  Operatie Cookiemonster in landelijke Politiehub!

  Op woensdag 28 juni aanstaande zijn we met de UCK weer eens te gast op een aparte locatie: HUB50, het gloednieuwe landelijke innovatiecentrum van de politie in het Utrechtse Papendorp. We krijgen een inkijkje in een bijzonder gebouw, maar ook een bijzonder verhaal: de communicatie bij Operatie ‘Cookiemonster’. Een wereldwijde politieactie tegen cybercriminelen, waarbij de Nederlandse Politie internationaal verantwoordelijk was voor de communicatie.

 2. Op 13-06-2023 in :

  Op bezoek bij HUB Utrecht: van nieuwsbrenger naar nieuwsplatform

  Dinsdag 13 juni is UCK te gast bij HUB Utrecht, een media-initiatief gericht op lokale nieuwsvoorziening. De HUB kijkt op een vernieuwende manier naar de rol van journalistiek: niet alleen brenger van nieuws, maar juist ook samen met de stad nieuws vergaren. De Utrechtse Internet Courant (DUIC) en RTV Utrecht werken hierin samen, ook FunX, BingoFM en U in de Wijk zijn aangesloten.

 3. Op 23-05-2023 in :

  UCK's Lightning Talks: verse inspiratie

  Op dinsdagavond 23 mei gaan we weer los met de Lightning Talks, de terugkerende verfrissende inspiratiedouche van de Utrechtse Communicatiekring! En wat is een goede spreker zonder een nieuwsgierig en enthousiast publiek..? Meld je nu aan voor deze bijeenkomst en laat die ideeën maar stromen!

 4. Op 17-05-2023 in :

  (C)ommetje landgoed Amelisweerd/Rhijnauwen

  Het is weer langer licht en de temperaturen worden weer aangenamer. Tijd voor een UCK (c)ommetje! Dit keer gaan we wandelen met Hella van der Wijst, die je misschien kent van het KRO-programma ‘De wandeling’ of haar boek ‘Wandelen met Hella’. Op woensdagavond 17 mei neemt Hella ons mee op een wandeling door het mooie natuurgebied van Amelisweerd/Rhijnauwen.

 5. Op 22-03-2023 in :

  Social design voor de communicatiespecialist

  Eenzaamheid, schuldenproblematiek, overmatige consumptie, integratie van nieuwkomers, geweld tegen hulpverleners… als communicatieprofessional krijgen we steeds meer te maken met complexe problemen. Bij de oplossing worden steeds vaker social designers ingezet. Ontwerpers die de mensen om wie het gaat centraal stellen, die samen met hen in co-creatie op zoek gaan naar passende stappen en die niet zozeer top-down, niet bottum-up, maar inside-out denken. Wat kunnen wij van hen leren? En hoe past dit in het huidige denken over communicatie? Daarover vertellen we graag op woensdag 22 maart.

 6. Op 15-02-2023 in :

  Kansen artificiële intelligentie (AI) en ChatGPT voor communicatieprofessionals

  ChatGPT. Er is bijna geen medium dat er recent niet over publiceert. Een stortvloed aan informatie en meningen. Een bedreiging of een kans? Het zorgt in elk geval voor veel onrust bij onder andere communicatieprofessionals. Hoog tijd om daarin enige orde te scheppen, inzicht te bieden en overzicht te geven. Daarom organiseren we bij de Utrechtse Communicatiekring op woensdag 15 februari aanstaande een actuele bijeenkomst over artificiële intelligentie en ChatGPT met specialisten Laurens Vreekamp en Sjoerd de Kreij.

 7. Op 31-01-2023 in :

  Nieuwsmijders: wie zijn het en hoe kun je ze weer aanhaken?

  In onze democratie vinden we een geïnformeerd publiek een voorwaarde om mee te komen. Maar sommige mensen ‘doen niet meer mee’, ze zijn afgehaakt van de politieke en maatschappelijke mainstream. Wie zijn deze mensen? En wat kunnen wij als communicatieprofessionals doen om deze ‘nieuwsmijders’ weer te bereiken?

 8. Op 20-01-2023 in :

  UCK Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

  Op 20 januari 2023 houden we weer onze traditionele UCK nieuwjaarsbijeenkomst. Je bent welkom in restaurant NODA in het voormalige postkantoor op het Neude. Je kunt je vanaf nu aanmelden.

Sluiten