Activiteiten

Agenda

 1. Op 04-02-20 in :

  RIVM Bedrijfsbezoek: Inzicht in Risicocommunicatie

  Bij gevoelige onderwerpen lijken de feiten het steeds vaker te verliezen van de emoties. Voor veel bedrijven en organisaties is dat een probleem, en meer nog voor het RIVM. Hoe ga je om met boze boeren, bange ouders en al die emoties van stakeholders? Het RIVM opent voor ons op 4 februari haar deuren voor een avond over de dilemma’s die communicatie adviseurs bij het RIVM uitdagen en hoe zij omgaan met risicocommunicatie en het bepalen van een communicatiestrategie.

 2. Op 29-01-20 in :

  Wo 29/1: Wat kunnen we leren van de crisiscommunicatie bij de tramaanslag in Utrecht?

  Het was volgens veel media de nieuwsgebeurtenis van het afgelopen jaar. De tramaanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht. De impact ervan was enorm. Veel betrokken organisaties gingen in de hoogste staat van paraatheid. En dat gold ook voor veel communicatieprofessionals. Op woensdag 29 januari 2020 bespreken we de uitkomsten van de evaluatierapporten over crisismanagement en crisiscommunicatie rondom de tramaanslag, leerzaam voor de crisiscommunicatiespecialisten onder ons.

 3. Op 17-01-20 in :

  UCK nieuwjaarsborrel 2020

  Op vrijdag 17 januari 2020 vanaf 17.00 uur organiseren wij onze traditionele UCK-nieuwjaarsborrel. We luiden het nieuwe communicatiejaar in op een bijzondere locatie, namelijk in de kapel van het hippe en onlangs geopende The Anthony hotel, het monumentale voormalige Antoniusklooster aan de Kanaalstraat in Lombok, Utrecht.

 4. Op 11-12-19:

  AFGELAST: Meer draagvlak door dialoog!

  Dialoog is een krachtig middel om te onderzoeken waar gezamenlijke belangen of ambities liggen.Deze avond richten we ons op waarderend onderzoeken. Waarom en hoe zet de Sociaal-Economische Raad (SER) dialoog bij de vorming van zijn adviezen? En: wat kun je daarmee als communicatieprofessional? Dat kun je horen en vervolgens ervaren in deze workshop.

 5. Op 03-12-19 in :

  Di 3/12 Hoe word je een kloofkunstenaar?

  Hoe ga je om met verdeeldheid, verzet en emotie? Op dinsdagavond 3/12 geeft Harrie van Rooij, adviseur en onderzoeker overheidscommunicatie, ons een mini-cursus ‘kloofkunde’. Hij vertelt waarom ‘communicatie in het hart van het beleid’ misschien toch niet zo’n goed idee is, en stelt ons de vraag of we in de communicatie nog door de juiste bril kijken. Samen kijken we naar wat er nodig is om kloven te dichten. We kijken kritisch naar de communicatieafdeling. En je hoort waarom een biertje soms beter werkt dan een discussie. 

 6. Op 12-11-19:

  Di 12/11: Bedrijfsbezoek aan BNR Nieuwsradio

  De Utrechtse Communicatiekring brengt op dinsdag 12 november 2019 een bezoek aan de landelijke commerciële nieuwszender BNR Nieuwsradio. We zijn te gast bij BNR in Amsterdam, daar waar de zender – met twee redacties op één vloer - nauw samenwerkt met het Financieele Dagblad.

 7. Op 08-10-19 in :

  Fotografie in beeld

  Bijna iedereen in de communicatie heeft te maken met fotografie. Hoe kom je verder dan ‘een plaatje bij een praatje’? En met welke ontwikkelingen hebben fotografen te maken? Op dinsdag 8 oktober bieden fotografen en een beeldredacteur je een kijkje in de wereld van fotografie.

 8. Op 30-09-19 in :

  Regionale vakdag ‘Groei van de regio: kans of risico?’

  De regio Utrecht groeit. Welke kansen en risico’s brengt dat met zich mee voor de communicatie en voor ons werk als communicatieadviseurs, zowel bij de overheid als bij organisaties en bedrijfsleven? Die vraag staat centraal tijdens de eerste regionale communicatievakdag op 30 september in het Provinciehuis Utrecht.

Sluiten