Activiteiten

Agenda

 1. Op 07-07-21:

  UCK live show 7/7: Met goed gedrag bouwen aan vertrouwen en reputatie

  Het verlies van vertrouwen in elkaar en allerlei organisaties speelt al geruime tijd een belangrijke rol in onze samenleving, wat we terugzien in groeiende onrust en polarisatie, en reputatieverlies voor organisaties. Aan communicatieprofessionals vaak de schone taak om te helpen het vertrouwen en daarmee de reputatie weer op te bouwen. Reden genoeg voor de Utrechtse Communicatiekring er aandacht aan te besteden in een live online talkshow op woensdag 7 juli aanstaande om 20.00 uur.

 2. Op 11-06-21:

  C-ommetje

  Het C-ommetje is een communicatie-ommetje om bij te praten en inspiratie te delen met je vakgenoten in de regio. Je kunt zelf kiezen of je wilt wandelen op vrijdagmiddag 11 juni in Oog in Al of op zaterdagochtend 12 juni in De Bilt.

 3. Op 17-05-21:

  UCK-workshop: De maakbare waarheid

  Over algoritmes, ethiek en mediawijsheid. Als communicatieprofessional, consument en wereldburger hebben we te maken met algoritmes.In deze masterclass neemt Kees Winkel, docent aan de Hogeschool Utrecht, je ons mee naar vraagstukken rondom algoritmes en ethiek en de maakbare waarheid. Wat is onze rol als communicatieprofessional rondom ethiek en algoritmes?

 4. Op 11-05-21:

  UCK online workshop: Magneetwoorden, zeg wat je wél wilt

  Géén afval achterlaten in het bos!’ Veel communicatie kun je zien als een gevalletje ‘Denk niet aan een roze olifant’: die benadrukt vooral wat je níet moet doen. De vraag is echter of je daarmee je doel bereikt. Volgens Jeanine Mies, tekstschrijver en trainer, kunnen we beter magneetwoorden gebruiken. Wat dat zijn en hoe ze hun werk doen, dat hoor en ervaar je tijdens de interactieve workshop (online) op dinsdag 11 mei.

 5. Op 07-04-21:

  Een goed gesprek: van vastgelopen discussie naar dialoog

  Welkom bij deze thema-uitzending over het voeren van goede gesprekken. Hoe kom je vanuit een vastgelopen discussie weer met elkaar in dialoog?
  Met voorbeelden laten we zien hoe gesprekken faliekant mis kunnen gaan en hoe het anders kan. En natuurlijk komen daarbij ook de gouden tips op tafel. Na deze uitzending zit je gegarandeerd anders aan tafel of in Zoom!

 6. Op 22-03-21:

  UCK Online: Navigeren in een shitstorm

  Het juiste tegenwicht bieden aan nep nieuws, desinformatie en opruien vormt een grote uitdaging voor communicatie. Wat doe je als iemand moedwillig jouw berichtgeving kaapt om er een eigen punt mee te maken? En je daarmee terecht komt in een ware shitstorm? Hoe navigeer je daar goed doorheen?

 7. Op 25-02-21:

  Haal meer uit LinkedIn

  Wat doe jij met LinkedIn? Is het voor jou echt je digitale visitekaartje en post jij 2 tot 3 keer in de week relevante content? Of stof je alleen je profiel even af als je een nieuwe baan of opdracht zoekt? Het maakt eigenlijk niet uit. Want in beide gevallen kun jij nieuwe inspiratie halen uit de UCK-workshop van 25 februari. Meld je nu aan!

 8. Op 14-01-21:

  UCK Nieuwjaarsevent met Andries Tunru

  Op donderdag 14 januari 2021 vanaf 20.00 uur vieren wij graag met jou het UCK-nieuwjaarsevent 2021. We luiden het nieuwe communicatiejaar virtueel in met een bijzondere gast, namelijk de Utrechtse cabaretier Andries Tunru, ook bekend als koploper in het lopende klassement van De slimste mens. Hij neemt ons op humoristische wijze mee langs de bijzondere en memorabele momenten bij onze club van het afgelopen jaar. Zorg dat je erbij bent, want jij bepaalt mee waar zijn show over gaat! 

Sluiten